Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PİRGOS’DA ÇİLEK İŞÇİLERİNE ATEŞ AÇILDI

PİRGOS’DA ÇİLEK İŞÇİLERİNE ATEŞ AÇILDI

10
0

Peloponisos’da (Mora) Pirgos’a bağlı bir çiftlikte kahyaların ödenmemiş maaşlarını isteyen işçilere ateş açtığı, 8’i ağır 28 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis yetkilileri, İlias kenti Nea Manolada’da çilek yetiştirilen bir çiftliğin kahyaları ile ödenmemiş 6 aylık maaşlarını talep eden yaklaşık 200 göçmen işçi arasında tartışma çıktığını belirtti.

Kahyaların av tüfekleriyle işçilerin üzerine ateş açtığını ifade eden yetkililer, olayda 8’i ağır 28 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yaralanan işçilerin bölgedeki çeşitli hastane ve sağlık ocaklarında tedavi altına alındığı anlatan yetkililer, olayla ilgili çiftlik sahibinin gözaltına alındığını, ateş açan 3 kahyanın ise arandığını dile getirdi.

Yunan medyasına açıklama yapan yaralı işçilerden bazıları, çiftlik sahibinin 6 aydır ödenmeyen maaşlarını bugün vereceğini bildirmesi üzerine toplandıklarını ancak kahyaların para alamayacaklarını söyleyip dağılmaları için üzerlerine ateş açtığını söyledi.

Yarımadada çalışan çok sayıda göçmen işçi ile bölge halkı arasında çıkması muhtemel olayların önlenmesi için polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Bu arada, yaralı işçilerin çoğunun Bangladeşli göçmen olduğu öğrenildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz