Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “PONTUS, BÜYÜK SAATLER” BELGESELİ SELANİK’TE GÖSTERİME GİRİYOR

“PONTUS, BÜYÜK SAATLER” BELGESELİ SELANİK’TE GÖSTERİME GİRİYOR

24
0

“Pontus, Büyük Saatler” (bitmek tükenmek bilmeyen) belgeseli Selanik’te gösterime giriyor.

19 Mayıs tarihi yaklaşırken Yunanistan’da sözde “Pontus Soykırımı” anısına etkinlikler hız kazandı. Bu etkinliklerin en önemlilerinden biri olan “Pontus, Büyük Saatler” belgeseli Selanik’te “Selanik Müzik Sarayı”nda gösterime giriyor.

10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 20:00’da gösterime girecek olan “Pontus, Büyük Saatler” belgeseli “LIVEMEDIA” tarafından hazırlandı. Girişin bedava olduğu belgesel Miroforas Sarra Parharidu anısına gösterime girecek. Tüm masrafları “LIVEMEDIA” tarafından karşılanıyor.

Belgeselin içeriğinde, Karadeniz’de sözde “Soykırım” öncesinde ve devamında yaşananlar konu alınıyor. Yunan araştırmacı ve tarihçilerle ve o yıllarda oradaki olayları yaşayanların akrabalarının ağzından söyledikleriyle hazırlanan belgeselde, Karadeniz bölgesinde o dönem yaşanan olaylar kulaktan duymayla kurgulanıp hazırlandığı dikkat çekiyor. Kısacası belgesele, o döneme ait bazı fotoğraflarla “dedem öyle derdi, ninem öyle anlatmıştı” damgasını vurduğu görülüyor.

Belgeselde konuşanların söyledikleri bu videoda:

VİDEO 1: http://www.dailymotion.com/video/x5lkw19_pontus-belgeseli-yunanca_news

Birebir o yıllarda olayları yaşamış, görmüş olanların söyledikleri ise Araştırmacı-Gazeteci İlhan Tahsin’in yaptığı çalışmanın videosunda şu şekilde:

VİDEO 2: http://www.dailymotion.com/video/x3zgsx8_sozde-pontus-soykirim-videosu_news

Karar tabii ki her zaman olduğu gibi izleyicinin.     

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz