Ana Sayfa Yunanistan Haber Ponstan Şurubu Piyasadan Neden Toplatılıyor?

Ponstan Şurubu Piyasadan Neden Toplatılıyor?

4
0

Yunanistan Ulusal İlaç Kurumu (EOF), Pfizer ilaç şirketine ait Ponstan şurupların 125ml 50mg/5ml olan bütün partileri piyasadan çekilme kararını verdi. Bu şurup Batı Trakya’da Azınlık insanı arasında “Bostan” olarak biliniyordu.

EOF tarafından Ponstan şurubunun piyasadan çekilmesi yönünde kararını yorumlayan Atina Eczacılar Derneği Başkanı Konstantinos Lourandos şu değerlendirmeyi yaptı.

“İki özel mineral de dahil olmak üzere, bazı şuruplarda olan safsızlıklarla ilgili yeni kararlar var. Dolayısıyla da bu metallerin sınırları konusunda yeni kararlar olduğu için, yeni sınırların aşılması potansiyeli var olduğundan dolayı EOF Ponstan şurubunun piyasadan çekilmesi kararını vermiş olabilir. Bu şurup 10 aydır piyasada yok. Dolayısıyla da Eczanelerde stok bulunmadığı anlamına gelmektedir. EOF’un bu çok doğru hareketi halkı bilgilendirmek ve evlerinde eğer var ise kullanılmaması yönündedir. Bence tehlike yok, bu önlem amaçlı yapılmaktadır.”

Toplatılma gerekçesine gelince, Avrupa Direktifi değiştiğinden ve bu temelde çok az fark bulunduğundan, üretici firma Pfizer Greece’nin kendi isteğiyle (Ponstan, Yunanistan’da Faran firması tarafından üretiliyor) geri çekmeye karar verdiği ifade ediliyor. Bu karar sadece şurup için geçerli olup hap veya kapsülleri kapsamadığı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz