Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Polisimiz ve Ordumuz Görevini Yerine Getiriyor”

“Polisimiz ve Ordumuz Görevini Yerine Getiriyor”

3
0

Tayinli İskeçe Müftü Naibi Bilal Karahalil, mültecilere yönelik yapılanlar konusunda Yunanistan’ın haklı olduğunu savunuyor.

Yunanistan’ın İskeçe Müftülüğü’ne tayin ettiği, Tayinli Müftü Naibi Bilal Karahalil, Meriç (Evros) Sınır bölgesinde Yunanistan’ın mültecilere karşı şiddet ve insanlık dışı davranışlarının doğru ve haklı yere yaptığını savunuyor.

Tayinli İskeçe Müftü Naibi Bilal Karahalil tarafından yapılan açıklama aynen şu şekildedir:

“Ülkemiz, karşılamayı ve ağırladığını bildiğini göstermiştir. Bugün bunun da “sınırları var” demeyi bildiğini kanıtlıyor. Polisimiz ve ordumuz görevini yerine getiriyor ve tüm Trakya sakinlerini dinlerine bakılmaksızın koruyor. Hayatımızı, onurumuzu ve mülkümüzü de koruyor. Onları kutsaması için Allah’a dua ediyoruz. Ancak savaşlar nedeniyle mülteci olma zorunda kalan toplumdaşlarımız için de dua ediyoruz. Yunan sınırları Avrupa’nın da sınırlarıdır. Avrupa, mültecilerin uluslararası yasaların öngördüğü gibi güvenli bir sığınak bulabilmesi için harekete geçmelidir. Yunanistan, kimsenin ilgilenmediğinde, ilk kez mülteci krizinin başladığı andan itibaren yapabildiğinin daha fazlasını yaptı.”

Ksanthi Müftülüğü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz