Ana Sayfa Batı Trakya Haberler POLİS TEŞKİLATINDA UAV (İHA) DÖNEMİ

POLİS TEŞKİLATINDA UAV (İHA) DÖNEMİ

15
0

Yunanistan Polis Teşkilatı’nda İnsansız Hava Aracı (İHA) dönemi başladı.

Yunanistan Polis Teşkilatı’nda İnsansız Hava Aracı (İHA) dönemi başladı. 6 adet sipariş verilen UAV’lardan 3 adeti teslim alındı ve ilk denemeler Viotia bölgesi Kopayda’da yapıldı.

Droners’ler İsrail’den satın alındı ve Yunanistan Emniyet Teşkilatı mensuplarına araçların kullanımı hakkında gerekli eğitimin de verildiği belirtiliyor.

1,3 metre boyunda ve 2,4 metre genişliğinde 9 kiloğram ağırlığında olan İHA’lar, akü ile çalışıyor ve 50 kilometre mesafeye kadar telekontrol mekanisması ile bir münübüs içinden idare ediliyor. Gece ve gündüz thermal kameralara sahip olan İHA’ların 3,5 ila 4 saat havada kalma özelliği bulunuyor.

Önümüzdeki kısa dönem içerisinde Yunanistan Emniyet Teşkilatı’ndan 5 personelin daha eğitileceği, ayrıca da Yunanistan İtfaiye Teşkilatı’ndan da personelin eğitim alabileceği ifade ediliyor.

Diğer 3 adet İHA’nın 2015 yılı sonuna kadar İsrail tarafından teslim edilmesi bekleniyor. Değişik modelde ve yapıya sahip olacak olan bu modeli, elektrikle değil, özel bir yakıtla çalışıyor ve 20 saate kadar havada kalma yeteneğine sahip olduğu ve daha fazla donanımlı olacakları belirtiliyor.

İHA’ların alımı için İsrail’e yaklaşık 3 milyon euro ödendiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz