Ana Sayfa Yunanistan Haber “Plan ve Strateji İle Sınırlarımızı Koruyor ve Personelimizi Yönetiyoruz”

“Plan ve Strateji İle Sınırlarımızı Koruyor ve Personelimizi Yönetiyoruz”

1
0

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis bugün Meriç (Evros) Sınır bölgesine ani bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Hrisohoidis Dedeağaç Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ve Sialhlı Kuvvetlerin bölgedeki komutanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Dedeağaç temaslarının ardından Ferecik kasabasına geçen Mihalis Hrisohoidis, Sınır Muhafızları Dairesi sınır koruma ve güvenlik projesini koordine etmek için Polis ve Silahlı Kuvvetler görevlileriyle görüştü. Ayrıca son zamanlarda bölgede ve özellikle sınırın Melisokomio bölgesinde yaşanan gerilim hakkında bilgi edindi.

Bakan Mihalis Hrisohoidis görüşme ve ziyaret sonrasında basına şu açıklamada bulundu.

“Bugün Evros’ta (Meriç) olduğum gerçeği artık haber değil. Burada vatanın kalbi atıyor. Burada sınırlar korunuyor. Sınır güvenliği ve koruma çalışmalarını günlük olarak koordine ediyoruz.

Sürekli uyanıklık gerekiyor, rahatlamak ve oligarşi gerekmiyor.

Başbakan’ın emriyle ve aynı zamanda koordinasyonuyla mutlak soğukkanlılığa sahip çok özel bir plan uyguluyoruz.

Olağanüstü bir şey yaşanmıyor, bizi endişelendirecek bir durum yoktur. Bir şey bizi her zaman “endişelendiriyor”: güvenliğimiz. Bunun için, pandemi nedeniyle meydana gelen kesintiden sonra, daha önce orada bulunan polis memurlarını Evros’a geri getiriyoruz.

Bunları, bildiğiniz gibi, aylardır işe alınan 400 sınır muhafızları ile değiştireceğiz, ancak pandemi nedeniyle onları eğitemedik. Bu sınır muhafızlarının eğitildiği ve işe başlayacakları Eylül ayı sonuna doğru, şu anda burada görev yapan polis memurları evlerine ve hizmetlerine geri döneceklerdir.

Tekrar ediyorum, bir plan ve strateji ile sınırlarımızı koruyor ve personelimizi yönetiyoruz.

Ülkemizin çıkarlarını savunan çiti inşa edeceğiz.

Son olarak, bekçilerin burada olduğundan sizlere güvence vermek istiyorum. Frontex kuvvetleri buradadır ve sınır güvenlidir ve güvenli kalacak, çünkü hükümet buradadır, hükümetin planı vardır, bir stratejisi var ve günlük olarak uyanıktır.”