Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PHILIP MORRIS YUNANİSTAN TÜTÜNÜNÜN %50’SİNİ ALMAK İÇİN İMZAYI ATTI

PHILIP MORRIS YUNANİSTAN TÜTÜNÜNÜN %50’SİNİ ALMAK İÇİN İMZAYI ATTI

11
0

Philip Morris şirketinin Yunanistan’da üretilen tütünün %50’sini üç yıl boyunca satın almasını öngören anlaşma bugün öğle saatlerinde Başbakanlık Konutu’nda imzalandı.

Başbakan Antonis Samaras’ın da hazır bulunduğu törende anlaşmayı Yunanistan hükümeti adına Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Tsaftaris imzalarken, Philip Morris şirketi adına ise anlaşmaya şirketin ikinci adamı sayılan Yunanlı CEO’su Andreas Kalatzopoulos imzaladı.  

Yunanistan her yıl yaklaşık 26 milyon kilo tütün üretiliyor. Üretilen tütünün yaklaşık 20 milyon tonu büyük rağbet gören şark tipi tütün türünden oluşurken, geriye kalan yaklaşık 6 milyon ton ise Virginia tipi tütünden oluşuyor. Philip Morris şirketi halihazırda Yunanistan’dan yaklaşık 11 milyon kilo şark tipi tütün satın alıyor.

Yapılan anlaşma ile Philip Morris’in Yunanistan’dan satın aldığı tütünü %20 oranında arttırması öngörülürken, 3 yıl boyunca üretilecek şark tipi tütün ülke genelinde artması ve şirketin Yunanistan’da üretilen tütünün %50’sinden bile fazlasını satın alacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan 2005 yılında Yunanistan’da yaklaşık 49.000 tütün üreticisi bulunurken, bu rakam 2012 yılında 15.000’e düştü. Yapılan anlaşmanın Batı Trakyalı tütün üreticilerini de sevindirmesi beklenirken, gelecek yıldan itibaren tütün üreticilerinin çoğunun Philip Morris’in satın alacağı şark tipi tütüne yöneleceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz