Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PETRİDİS “EKSEN KAYMASI” YAŞIYOR, SPARTAKOS’UN YOLUNDAN GİTMEYE DEVAM EDİYOR!

PETRİDİS “EKSEN KAYMASI” YAŞIYOR, SPARTAKOS’UN YOLUNDAN GİTMEYE DEVAM EDİYOR!

27
0

Petridis “eksen kayması” yaşıyor, Spartakos’un yolundan gitmeye devam ediyor!

Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis “eksen kayması” yaşıyor, Azınlığa karşı tavırlarıyla bilinen Spartakos’un yolundan gitmeye devam ediyor. Belediye Meclisi’nde Yunan ve Türk Meclis Üyeleri arasında ayrımcılığı körükleyebilir uyarılarına kulak asmayan Başkan Petridis geri adım atmadı ve Meclis toplantısında öneri kabul edildi ve Edirne’de tutuklu 2 Yunan askerinin serbest bırakılması istendi.

Gümülcine (Komotini) Belediye Meclisi tutuklu 2 Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi. Azınlık Meclis Üyeleri Petridis’in bu hareketine karşı kazan kaldırdı ve protesto ederek oturuma katılmadı. Meclis üyelerinin bu tutumu Azınlık insanı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Azınlığın neredeyse tamamına yakın oylarını alarak Başkanlık koltuğuna oturan Petridis’in bu hareketi Azınlık insanında öfke ve hayal kırıklığı yaratırken, “Petridis eksen kayması yaşıyor” olarak değerlendirildi. Böylece gelecekte yapılacak olan Belediye seçimlerinde sıkıntılı bir durumun yaşanacağının sinyalleri verilmiş oldu.

Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in Edirne’de tutuklu 2 Yunan askerinin serbest bırakılmasıyla ilgili önerdiği bildiri oy çoğunluğuyla Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

13 Azınlık Belediye Meclis üyesi de Spartakos’un hazırladığı bildiriyle ilgili bir metin hazırlayarak, Belediyenin asıl görevinin vatandaşa hizmet olduğunu, bu tür konuların Belediye’nin gündemine dahil edilmesinin kabul edilemez olduğunu beyan ettiler ve oylamaya katılmadılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz