Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PERVİN HAYRULLAH “7. BALKAN TÜRK KADINLARI SEMPOZYUMU”NA KATILDI

PERVİN HAYRULLAH “7. BALKAN TÜRK KADINLARI SEMPOZYUMU”NA KATILDI

10
0

BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah 11-15 Haziran 2014 Tarihleri arasında Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu’nun, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Bölümü tarafından 20. Uluslararası Aile ve Kadın Uzlaşması yıldönümü münasebetiyle düzenlediği, 7. Balkan Türk Kadınları Sempozyumu’na katıldı.

Sempozyumda; ailenin, çocukları koruma, sosyalleşme, maddi ve manevi destek ve gelecek tüm kuşaklara eğitim,  sosyal, kültürel ve dini değerlerin iletilmesindeki sorumluluğu; kadınların iş ve aile hayatı arasında denge oluşturmada izlediği uzlaşı polikaları; toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde:

Eski Türk Kadının Gücü

Tarih  Süreci İçerisinde Türk Kadını

Tarihte Öncü Türk Kadınları

Dünden Bugüne Türk Kadını

Bilim, Edebiyat ve Sanatta Türk Kadını

Kadın ve Aile

konuları ele alınmıştır ve üç oturum olarak gerçekleşmiştir.

Sempozyuma Türkiye’den MHP İzmir Eski Milletvekili Dr. Şenol Bal, MHP MYK Üyesi Hediye Akdere, Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin, Doç. Dr. Fatma Ahsen Turan, Akademisyen Canan Uğurdağ ve Yeni Osmanlılar Derneği Kurucu Başkanı ve Araştırmacı-Yazar Saffet Atak, Azerbaycan’dan Azeri-Türk Kadınlar Birliği ve Azerbaycan-Türkiye Evi Başkanı, Hatun Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Felsefe Doktoru Tenzile Rüstemhanlı, Moldova – Gagauz Yeri’nden Şair-Yazar Alla Büük ve Yunanistan – Batı Trakya’dan BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah’ın yanısıra Romanya Demokrat Türk Birliği ve Romanya Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği şubelerinden pek çok temsilci konuşmacı ve konuk olarak katılmışlardır.

Sempozyum’un açılışında, Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu Başkanı Melek Amet’in açış konuşmasından sonra T.C. Köstence Başkonsolosu Sayın Ali Boz Çalışkan, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü, Türk Birliği Milletvekili İbram Hüseyin, Köstence Vali Yardımcıları Mustafa Levent Akkoyun ve Ersun Hanefi, Azınlıklar Bölümü Müsteşarı Ahmet Alidin birer selamlama konuşmaları yapmışlar ve sempozyumun tüm Türk kadınlarına hayırlı olmasını dilemişlerdir. Açılışta ayrıca yurt dışından gelen misafirler de kısa birer selamlama konuşması yapmışlardır.

Sempozyumda üç oturum halinde 18 bildiri sunulmuştur. Sempozyum sonunda katılımcılara birer katılım belgesi ve teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

Sempozyum kapsamında kültürek faaliyetler de yer almıştır. Gülten Abdullah’ın “Tarihte Öncü Türk Kadınları” Sergisi, Angelica Abdullah’ın “Türk Motifleri – El sanatları” Sergisi ve genç bir ressamın yağlıboya resim sergisi misafirlerin beğenisine sunulmuştur. Ayrıca, Romanya Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği’nin düzenlemiş olduğu TEPREŞ Festivaline katılınmıştır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz