Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PİERİA BÖLGESİ DİOU-OLİMBOU BELEDİYESİ’NDEN ŞARKÖY’E ZİYARET

PİERİA BÖLGESİ DİOU-OLİMBOU BELEDİYESİ’NDEN ŞARKÖY’E ZİYARET

17
0

Pieria Katerini bölgesi Diou-Olimbou Belediye Başkan Yardımcısı bayan Noula Sofia ve Leptokaria Kültür Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Geladaris Konstantinos, Şarköy Belediyesini ziyaret etti.

 

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, ziyarette yaptığı konuşmada, belediye olarak yılda 2 kez Yunanistan’ı ziyaret ettiklerini ifade etti. Yunanistan’da, Paralia Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını söyleyen Altınok, şöyle konuştu:

 

“Yunanistan’da da olsak kendimizi yine memleketimizde hissediyoruz. Mübadele yıllarında Şarköy’den göç eden Yunanlı vatandaşlarımız ile birlikte Şarköy’de kardeşçe yaşamışız. Yemek alanında ve diğer alanlardaki kültürümüz aynı. Sanki 2 ülkede yaşayan aynı insanlar gibiyiz. Ortak yaşam kültürümüzün dostlukları daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Kardeş belediye ile ilgili çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız.”

 

Belediye Başkan yardımcısı Noula Sofia da, ziyaret amacının Şarköy’ü gezip, görmek ve kardeş belediye olmak için görüşmelerde bulunmak olduğunu ifade etti.

 

Şehirlerinde, dedeleri Şarköylü olan bir çok vatandaşın yaşadığını, atalarının doğduğu ve yaşadığı yerleri gelip görmek isteyen birçok vatandaşlarının olduğunu söyleyen Sofia, “Kardeş belediye olduğumuzda, bu vatandaşlarımız ile birlikte Şarköy’e gelip gezeceğiz. Sizleri ziyaret ederek tanımaktan ve bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı çok güzel hisler hissettik. Atalarımızın yaşadığı topraklarda olmak bizleri çok sevindirdi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, günün anısına karşılıklı olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz