Ana Sayfa Yunanistan Haber Pazartesi Günü Hangi Dükkanlar Açılıyor ve Nasıl Çalışacaklar, İşte Detaylar

Pazartesi Günü Hangi Dükkanlar Açılıyor ve Nasıl Çalışacaklar, İşte Detaylar

0
0

4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren vatandaşların erişim alanlarında halk sağlığı önlemleri ve maske kullanımı için uygulanacak temel kurallar sağlık komitesi tarafından belirlenip onaylandı.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]4 Mayıs Pazartesi sabahından itibaren açılacak olan dükkanlar:[/box]

  • Kırtasiyeler,
  • Gözlükçü dükkanları,
  • Spor malzemeleri satan dükkanlar,
  • Agaç fidanı, çiçekçiler ve fide satan dükkanlar,
  • Araç Muayene İstasyonları ΚΤΕΟ (sadece randevu ile)
  • Ayakkabı bakım ve onarımı dükkanları,
  • Gözlük ve işitme cihazları satan dükkanlar.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ayrıca serbest dolaşım yasağının kalmasıyla birlikte kişisel sağlık hijyeni ve uygulanacak olan önlemler sağlık komitesi tarafından aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır:[/box]

  1. Resmi daireler bürolar: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak, 10 metrekareye 1 kişi ve maske kullanımı tavsiye ediliyor.
  2. Okullar, Üniversiteler, Dershaneler: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak, 7 metrekareye 1 kişi ve maske kullanımı tavsiye ediliyor.
  3. İnanç Mekanları Kiliseler, Camiler: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak, 10 metrekareye 1 kişi ve maske kullanımı tavsiye ediliyor.
  4. Yemek-beslenme-restoran gibi işyerleri: Dış mekanlarda masalar arasında 2 metre mesafe tutulacak, 3 metrekareye 1 kişi, masa başına 4 kişi ve personele maske kullanımı zorunlu, müşteriye ise tavsiye ediliyor.
  5. Bakkallar-Süpermarketler: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak, 15 metrekareye 1 müşteri, personel için maske kullanımı zorunlu, müşteri için tavsiye ediliyor.
  6. Toplu taşıma araçları  ve taksiler: Maske kullanımı herkese zorunlu.
  7. Asansörleri kullananlar: 40% doluluk oranıyla engelli vatandaşlar ve malzeme taşınmak üzere maske kullanımı zorunlu.
  8. Diğer açık alanlar: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak ve maske kullanımı tavsiye ediliyor.
  9. Hastaneler, klinikler, muayenehaneler, tanı merkezleri: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak ve maske kullanımı zorunlu.
  10. Perakende satış dükkanları: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak. 20 metrekareye 4 kişi. 20 ila 100 metrekare arasında alanlar için 4 artı 1 kişi 10 metrekareye. 100 metrekare alana 12 kişi artı 1 kişi 15 metrekareye. Maske kullanımı tavsiye ediliyor.
  11. Kuaförler, güzellik salonları: İnsanlar arasında 1,5 metre mesafe tutulacak. Personele maske kullanımı zorunlu, müşteriye tavsiye ediliyor. 20 metrekareye 4 kişi. 20 ila 100 metrekare arasında alanlar için 4 artı 1 kişi 10 metrekareye. 100 metrekare alana 12 kişi artı 1 kişi 15 metrekareye.