Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar PAZARKULE SINIR KAPISI’NDA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DAHA HIZLI OLACAK

PAZARKULE SINIR KAPISI’NDA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DAHA HIZLI OLACAK

17
0

Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan sınır kapılarından biri olan Pazarkule’de giriş ve çıkışlar bundan sonra daha hızlı olacak.

Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan sınır kapılarından biri olan Pazarkule’de giriş ve çıkışlar bundan sonra daha hızlı olacak. Karaağaç Mahallesi’nde bulunan gümrük kapısını genellikle küçük araçlar ve yolcu otobüsleri kullanıyor.

Yılın ilk 3 ayında 50 bin aracın giriş-çıkış yaptığı sınır kapısında işlemlerde tek bir yerden yapılıyor. Diğer gümrük kapılarına oranla yoğunluğun daha az olduğu gümrük kapısında işlemler tek noktadan yapılıyordu. Kargaşaya neden olan bu duruma çözüm bulmak isteyen yetkililer, çeşitli arayışlara girdi. Gümrük kapılarından sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak ve gümrük yetkililerinin önerisi ile gümrüğe çift yönlü hizmet verecek bir kabinin konulmasına karar verildi. Edirne Valisi Hasan Duruer’in de onay vermesiyle birlikte kabinin temini konusunda çalışma yapıldı. Özel olarak yaptırılan ve aynı anda 2 gümrük ve 2 polis memurun görev yapacağı kabin kısa süre içerisinde yaptırılarak gümrük kapısına getirildi.

Kabinin yerleştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Pazarkule Sınır Kapısı’nı giriş-çıkış işlemlerinin tek yerden yapıldığını bu durumun kargaşa neden olduğunu söyledi. Sorunun giderilmesi için çeşitli arayışlara girdiklerini ifade eden Irmak, girişte ve çıkışta hizmet verecek bir kabinin faaliyete geçirmeye karar verdiklerini belirtti. Kabinin faaliyete başlamasıyla birlikte görevlilerin çift yönlü hizmet vereceğini ve bu nedenle gümrük işlemleri sırasında yaşanan kargaşanın ortadan kalkacağını kaydeden Irmak, yaz sezonu öncesinde kabin sisteminin giriş çıkışların daha kısa sürede yapılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz