Ana Sayfa Yunanistan Haber Pavlopulos Türkiye’ye Göndermede Bulundu

Pavlopulos Türkiye’ye Göndermede Bulundu

4
0

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos Nafpaktos’ta katıldığı deniz kuvvetleri savaşlarının yıldönümü töreninde Türkiye’ye göndermede bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos Nafpaktos’ta katıldığı deniz kuvvetleri savaşlarının yıldönümü töreninde Türkiye’nin “Barış Pınarı” harekatını kınadı ve Suriye’nin kuzeyinde Türkiye tarafından yapılanların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bunu Avrupa Birliği’nin Kabul etmeyeceğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos özetle şu ifadeleri kullandı.

“İmparatorluk fantezileri” hak ettiği muameleye maruz kalacaktır.”

“Avrupa Birliği, öncelikli olarak Avrupa hukuku, Ortak Dış ve Güvenlik Politikası’nın dayattığı kararları dikkate alarak ve uygulayarak, Türkiye’nin doğrudan uluslararası hukukun aleyhine ve  Ortadoğuda barışı tehlikeye atan yasadışı ve keyfi uygulamalarını hiçbir şekilde tolere etmeyecektir. Aksine, böyle keyfi uygulamalar, Yunanistan ve Kıbrıs sınırları tarafından tanımlandığı gibi Avrupa Birliği’nin sınırlarını ve tüm bölgeyi tehdit etmektedir.

Türkiye’nin pitoresk ama tehlikeli, “İmparatorluk fantezileri” hak ettiği muameleye maruz kalacaktır. Bu fanteziler, Türkiye’nin sorumluluğunda sadece Avrupa perspektifinin ve genel olarak Batı ile ilişkilerinin olumlu gelişmesine zarar verecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz