Ana Sayfa Yunanistan Haber Pavlopulos: “Türkiye Doğu Akdeniz’de Uluslararası Hukuku İhlal Ediyor”

Pavlopulos: “Türkiye Doğu Akdeniz’de Uluslararası Hukuku İhlal Ediyor”

1
0

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, “Türkiye Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuku ihlal ediyor” açıklamasında bulundu.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) sondaj girişimlerinin uluslararası hukukun doğrudan ve ciddi bir ihlali olduğunu söyledi.
Yunan basınında yer alan habere göre, Amerikan Helen Enstitüsü’nden bir heyetle görüşen Pavlopulos, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik (MEB) Bölgesi’ndeki faaliyetlerinin 1982’de Montego Körfezi Sözleşmesi’nde yazılı Deniz Hukuku’nu ihlal ettiğini söyledi.
Prokopis Pavlopulos, Montego Körfezi Sözleşmesi’ni imzalamasa da Türkiye için yasal olarak bağlayıcı bir metin olduğuna işaret etti.
Avrupa Birliği ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye yönelik tutumunu memnunlukla karşıladığını belirten Yunanistan Cumhurbaşkanı, Pavlopulos, Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’nin ve Euro Bölgesi’nin bir parçası olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Pavlopulos, “Türkiye hem uluslararası toplumla hem de Avrupa Birliği ile karşı karşıya, çünkü Kıbrıs hem uluslararası toplumun hem de AB’nin ayrılmaz bir üyesi” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz