Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAVLİDİS VE CİCİKOSTAS 72 SAATLİK VİZE İÇİN ORTAK HAREKET EDİYOR

PAVLİDİS VE CİCİKOSTAS 72 SAATLİK VİZE İÇİN ORTAK HAREKET EDİYOR

24
0

Pavlidis ve Cicikostas 72 saatlik vize uygulaması için ortak hareket etme kararı aldılar.

Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Yorgos Pavlidis ve Merkez Makedonia Bölge Genel Sekreteri Apostolos Cicikostas Selanik’te (Thessaloniki) bir araya geldiler ve Türk turistlere yönelik 72 saatlik vize uygulamasını görüştüler. İkilinin görüşmede vize konusunda ortak hareket etme kararı aldıkları belirtilirken, Atina hükümetine uygulamanın acilen başlatılması için bir kez daha çağrıda bulunacakları ifade ediliyor.

Görüşme sonrası kısa bir değerlendirme yapan Pavlidis, “sayın Cicikostas ile tam iyi bir işbirliği içinde hareket ediyoruz. Özellikle Türk turistlere yönelik Kipi (İpsala) Sınır Kapısı’nda, bölgemizin kalkınmasına yönelik hayati önem taşıyan 72 saatlik vize verilmesi uygulamasında ortak hareket ediyoruz. Vize konusunda Türk ziyaretçilerin bölgemizi ziyaret etmek istemesinden dolayı zor durumda kalmaları kabul edilemez. Gücümüzü birleştirme kararı aldık ve defalarca çözüme kavuşturmak istediğim bu konuyu bundan sonra Mekez Makedonia Genel Sekreteri Cicikostas’ın da yardımıyla aşacaşımıza inanıyorum. Ortak olarak, Kipi Sınır Kapısı’ndan 72 saatlik vize verilmesi uygulamasının hatta geçici veya pilot uygulamayla acilen çözüme kavuşturulmasının hayati önem taşıyor.” dedi.

Cicikostas da sırasıyla bir değerlendirme yaparak, “hatta geçici veya pilot uygulama olarak Evros bölgesi Kipi Sınır Kapısı’ndan 72 saatlik vize verilmesine imkan tanınmalı. Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Sınır kapısında bu uygulama için gerekli çalışmaları yapmaya ve katkı sağlamaya hazır durumdadır” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz