Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAVLİDİS: “TÜRK TURİSTLERİN VİZE SORUNUNU DERHAL ÇÖZÜN”

PAVLİDİS: “TÜRK TURİSTLERİN VİZE SORUNUNU DERHAL ÇÖZÜN”

19
0

Doğu MakedonyaTrakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Dışişleri Bakanı Kocias’tan Türk turistlerin vize almakta karşılaştıkları sorunun derhal çözülmesini istedi.

Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis Türk turistlerin Yunanistan’a yönelik vize konusunda yaşadığı sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını istedi. Başkan Pavlidis’in Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’tan olaya bizzat müdahale ederek sorunu çözmesini istediği ifade ediliyor.

Türkiye’deki Konsolosluklarımızdan teknik zorluklar ve mevcut personelin vize talebine karşılık vermekte zorlandığı gerekçesiyle vize verilmesi konusunda yaşanan gecikme turizm sektöründe öfke, tepki ve itirazlara, ulusal ekonomimizde ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti ekonomisinde de zararlara yol açmaktadır.

Sorunun 7.7.2015 tarihine kadar çözüleceği yönünde bize verilen teminata rağmen, büyük sorun olduğunu ve bugün için vize başvurusu yapanlara Ağustos ayı için randevu verildiğini öğreniyoruz. Tüm bunlar nakit para sıkıntısı çeken bir ülkede yaşanıyor ve milyonlarca turistin ülkeye gelmesini engelliyor.

Her yerde bir çözüm vardır. Piyasada nakit para olması için mücadele veriyoruz. Bazıları bunu anlamıyor. Her birimizin bürokratik sorunları çözme sorumluluğu vardır ve hiç kimse ülkenin zararına olan bu sorunların arkasına gizlenemez. Tüm yetkilileri sorunu derhal çözüme kavuşturmaya davet ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz