Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAVLİDİS VE EYALET MECLİS ÜYELERİ YEMİN ETTİ

PAVLİDİS VE EYALET MECLİS ÜYELERİ YEMİN ETTİ

17
0

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis ve Meclis Üyeleri 28 Ağustos 2014 Perşembe günü Gümülcine’de yemin ederek göreve başladılar. Yemin törenine katılım yoğun olunca Eyalet Meclisi toplantı salonunda izdiham yaşanmasına neden oldu.

Yemin törenine Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Evripidis Stilyanidis, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İçişleri Bakanı Yardımcısı Evros Milletvekili Yorgos Dolios, Milletvekili Terens Kuik, beş ilin Metropolitleri, Drama, Kavala, İskeçe, Rodop ve Evros İllerinden Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanları, Bulgaristan’dan davetli Belediye Başkanları ve çok sayıda siyaset adamı ve vatandaşlar katıldı.

Önce Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis ve ardından da Meclis Üyeleri Hristiyan ve Müslümanlar birlikte masanın üzerinde bulunan İncil ve Kur’an-ı Kerim’e yemin ederek göreve başlamış oldular.

Yemin töreni sonrasında bir konuşma yapan Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, “Avrupa Birliği’nde geriden takip eden, geride kalan bir Bölge asla olmayacağız. Bölgemizin stratelik ve hassas bir bölge olmasının önemini de göz önünde bulundurarak yapacağımız çalışmalarla daima ileriye doğru hızla yol almanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24r5hj_pavlidis-genel-sekreterlik-yemin-toreni_news

 

“TÜRK KONSOLOSLUĞU’NUN KARŞISINDA OLACAĞIM”

Yemin töreni sonrasında, Batı Trakya’ya her geldiğinde sürekli kameraların karşısına geçen ırkçı davranış ve tutumuyla bilinen Milletvekili Terens Kuik, yine kameraların karşısına çıktı ve T.C.Gümülcine Başkonsolosluğunu hedef aldı.

Kuik yaptığı kısa açıklamasında, “İncil’e yemin ettim, Anayasa’ya ve Vatan’a, kutsal olan Makedonya-Trakya denilen bu bölgeye, din ayırımı olmadan bütün vatandaşların yanında bulunacağıma söz veriyorum. Ancak Konsolosluğun da karşısında olacağım” dedi.

Son olarak yemin töreni sonunda “Altın Şafak”ın Meclis Üyeleri hep birlikte  önce Eyalet Meclisi toplantı salonunda ve sonra da dışarıda toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24r6pd_terens-kuik-yemin-toreni_news

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz