Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PASOK’TA YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI, KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ!

PASOK’TA YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI, KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ!

13
0

PASOK Partisi Selanik A bölgesi Milletvekili Thomas Rompopoulos Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Parlamento başkanı Peçalnikos’a verdiği yazılı istifasında, neyi ne için oyladığını bilmediğinden dolayı istifa ettiğini açıkladığı belirtiliyor. Hükümetin alınacak kararları baskılarla Milletvekillerini adeta partiden ihraç ile tehtid edercesine uygulatmak istemesini kendi vijdanına yediremediğini belirten Rompopoulos, “büyük bir üzüntüyle bu kararı aldım ve milletvekilliliğinden istifa ediyorum, daha devam edemem. Neyi oyladığımı bilmeden oy mu vereyim? Halkımın çıkarlarına karşı olan sert önlemler paketine oy veremem” diyerek istifasını Parlamento başkanı Peçalnikos’a sunduğu ifade ediliyor. Yerine İşsizlik Kurmu (OAED) Merkez ve Batı Makedonya bölgesi müdürü Voula Tektonidou geçiyor.

 

Bu istifanın ardından başka istifalarında gelebileceğini göz önünde bulunduran Papandreu-Venizelos ikilisi acil olarak görüşme yaptılar. Başbakan Papandreu, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüştü ve yarın ise ND Partisi başkanı Andonis Samaras ile Başbakanlık konutunda biraraya gelecek.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin artık Yunanistan’da erken seçimin Kasım ayı 3. veya 4. haftası yapılması büyük olasılık kazanıyor.

 

Şu an ülkede bir belirsizlik hakim ve Bakanlıklar işgal altında, devlet mekanizması grevler nedeniyle çalışmıyor, işsizlik her geçen gün artıyor. Kış geldi insanların yakacak mazot almaya paraları yok ve başta Gümülcine olmak üzere birçok şehirde apartman yöneticileri toplantılar yaparak kaloriferlerin bu kış yakılmayacağı kararlarını alıyorlar. Vatandaşlar cephesinde tüm bu olumsuz gelişmeler yaşanırken hükümet sert önlemler paketini Parlamentoda oylayarak uygulamaya koymak istiyor.

Sert önlemler paketinde yeni vergiler, maaşların azaltılaması, devlet memurlarının yedek kadrolara çekilmesi, emekli maaşlarının azaltılması, işçilerin maaşlarının aşağıya çekilmesi gibi sert önlemlere Yunan halkı daha ne kadar dayanır bilinmez ama tek bir gerçek var, o da Kasım ayı içerisinde Yunanistan’da ciddi gelişmelerin olabilme ihtimali yüksek bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor.

 

Temizlik işçileri paralarını alamadıklarından dolayı işe gitmiyor ve başta Atina, Selanik olmak üzere birçok şehir çöpler içinde kalmış durumda. Selanik sokaklarında yaklaşık 3 ton çöp toplanmayı bekliyor. Son olarak Yunan Ordusu göreve başladı ve askeri araçlarla çöpler sokaklardan kaldırılmak isteniyor.

 

Polis, İtfaiye görevlileri maaşlarının azaltılması, yedek kadroya alınmalarını protesto etmek için Parlamento binası önünde gösteri yapıyor. Yunan devlet mekanizması öyle bir duruma geldi ki şu an kimin ne istediği, ne yaptığı belli değil. Ülkede adeta bir belirsizlik ve “kaos”a giden bir süreç yaşanıyor görüntüsü hakim.

Tüm bu olumsuzlukların yaşandığı dönemde Yunan halkı ve işadamları, işçiler krizle yatıp krizle kalkarken üretimin durma noktasına geldiğinin kimse farkında değil. Herkes kriz var deyip üretmiyor, çalışmıyor. İşte bu karanlık günlerin habercisi gelişmeler doğal olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nı da endişeye sevkediyor.

“Batı Trakya’da Biz ne olacağız?” endişesi herkesin yüz ifadesine yansımış durumda.

Allah yardımcımız olsun…..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz