Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PASOK MİLLETVEKİLİNDEN KAVALA’DA “OSMANLI TARİHİ ARAŞTIRMA MERKEZİ” SORUSU

PASOK MİLLETVEKİLİNDEN KAVALA’DA “OSMANLI TARİHİ ARAŞTIRMA MERKEZİ” SORUSU

24
0

Yunanistan’da iktidar PASOK Partisi’nin Kavala Milletvekili Savas Eminidis, Kavala’daki “Osmanlı Tarihi Araştırma Merkezi” hakkında ilgili Bakanlara soru önergesi yatırdığı belirtildi. Eminidis, Karadeniz bölgesi Şebin-Karahisar’dan Kavala bölgesi Halkero köyüne göç eden bir ailenin oğlu olduğu biliniyor.

“Mohamed Ali” (Kavalalı Mehmet Ali Paşa) Enstütüsü tarafından yakın zaman içerisinde kurulduğu iddia edilen “Osmanlı Tarihi Araştırma Merkezi”nin kuruluşunun onaylandığı ve hangi Kurum tarafından onaylandığı, hangi tüzüğe göre ve kaynağının bilinip bilinmediğini sorduğu belirtiliyor.

Eminidis’in, soru önergesini Yunanistan Dışişleri Bakanına, Din İşleri ve Eğitim Bakanına, Kültür ve Turizm Bakanına sorduğu belirtiliyor.

T.C. Dışişleri Bakanı sn. Davutoğlu’nun kavala’yı ziyareti sırasında İmaret’te konaklaması ve Mehmet Ali Paşa İmareti’ni ve Konağını ziyaretinden rahatsız olan bazı çevrelerin ürettiği senaryolar sonrası başlayan soru yağmuru devam ediyor. Kavala bölgesinin haricinde LAOS Partisi milletvekillerininde benzeri soru önergeleri gündeme gelmişti.

Yani şunu anlayamadık, “bu ülkeye Türkiye’den gelen ve ziyaret eden devlet adamlarının ziyaretlerinin altında hep Türkiye’nin Yunanistan’da yayılımcılık politikaları mı yatıyor? Misafir olarak gelip ziyaret edemezler mi?

Birlik gazetesi şöyle diyor? Türkiye’den bölgeye gerçekleştirilen  ziyaretlerin altında bir şeyler arıyorsanız, iç politika malzemesi olarak görmeye devam ediyorsanız kusura bakmayın ama sizden hiçbir şey olmaz.

Bu demek oluyor ki, sizler Sürmene Manastırı ve diğer bölgelerde katıldığınız ayin törenleri bahane, başka düşünceleriniz var anlamına gelmiyor mu?

Komik oluyoruz,komikkkk!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz