Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “PARMENİON 2015” TATBİKATINDA FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ!

“PARMENİON 2015” TATBİKATINDA FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ!

11
0

“Parmenion 2015 “askeri tatbikatında felaketin eşiğinden dönüldü. Yaklaşık bir haftadan beri devam eden Yunanistan’ın en kapsamlı askeri tatbikatlarından biri olan “Parmenion 2015” tatbikatının Meriç (Evros) bölgesinde gerçekleştirilen ayağında bugün felaketin eşiğinden dönüldüğü iddia edildi.

Tatbikatta senaryo gereği topçu bürlikleri tarafından gerçek mermilerle yapılan atışlar esnasında, Dedeağaç’ta (Aleksandrupolis) “AETOS” tatbikat – atış alanında M107 topundan atılan 155 mm topun ateşlendikten kısa bir süre sonra, tatbikatı izleme kulesinden izleyen komutanlara yaklaşık 700 metre mesafeden hedefe doğru giderken havada patlaması ve parçaların etrafa savrulmasıyla olası bir felaketin eşiğinden dünüldüğü ifade ediliyor.

Tüm hızıyla, özellikle de Kuzey Ege ve Evros bölgesinde ağırlıklı olarak devam eden tatbikatın son günü olan 9 Ekim 2015 Cuma sabahı, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un da tatbikatı izleyeceği ifade ediliyor. Kammenos’un 8 Ekim Perşembe günü Evros bölgesinde Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Kuvvet Komutanlarıyla buluşması da bekleniyor.

Yine tatbikatın son gününde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın da tatbikatı izlemeye gelmesi bekleniyor, ancak bu şu ana kadar kesinlik kazanmış değil. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz