Ana Sayfa Yunanistan Haber Parlamentoda Büyük Çoğunlukla Onaylandı

Parlamentoda Büyük Çoğunlukla Onaylandı

3
0

Yunanistan’ın Fransa’dan 18 adet RAFALE savaş uçağı alımı Parlamentoda büyük çoğunlukla onaylandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın 18 adet Rafale savaş uçağı alımı yasa tasarısı ve sözleşmesi, yetkili meclis komisyonunda büyük bir çoğunlukla onaylandı.

Çoğunluk raportörü Makarios Lazaridis yaptığı konuşmada, “bugün Yunan Silahlı Kuvvetleri için özellikle Hava Kuvvetlerimiz için önemli bir gün, zira bu uçakların ülkemizin güçlenmesi için gerekli olduğuna kimsenin karşı çıkamayacağını umuyorum” dedi.

İktidardaki Yeni Demokrasi (ND) Partisi, KINAL ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) yasa tasarısı lehine olurken, Yunanistan Komunist (KKE) Partisi aleyhte oy kullandı, SYRIZA ve MERA 25’in Genel Kurul’da çekimser kaldı.

Uçakların toplam maliyeti, 18 uçak için 1,92 milyar € (kesintiler hariç), METEOR güdümlü roketler dahil, ayrıca MICA, SCALP, EXOCET gibi roketleri taşıması ve kullanılması için uçakların gerekli seviyeye yükseltilmelerini içeren silahlar için 400 milyon € (kesintiler hariç) ödenecek.

Kullanılmış ilk altı uçak, bu yıl Temmuz ayından itibaren ayda bir oranında teslim alınmaya başlayacak. Altı yeni uçak 2022 baharında teslim alınacak, kullanılmış diğer son altı uçak da 2023 başlarında teslim alınacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz