Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAPANDREU: “DEĞİŞİM ŞART”

PAPANDREU: “DEĞİŞİM ŞART”

17
0

Başbakan Yorgo Papandreu, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak değişim için mücadele etmeyi simgeleyen 1 Mayıs’ın yıldönümünde Yunanistan’ın benzeri görülmemiş bir krizin içinden geçtiğini söyledi. Papandreu, daha iyi ve daha adil bir Yunanistan için devletin şekli, ekonominin yapısı ve ülkenin kalkınma modeli ve eğitim sistemi dahil olmak üzere her şeyi değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

 

Başbakanlık basın bürosu tarafından yapılan açıklamada “Sihirli reçeteler yok. Yumuşak ve güzel sözler çözüm değil” diyen Papandreu, bugün Yunanistan’da kendi ayakları üzerinde durma ve değişme mücadelesi verdiklerini ifade etti. Kolektif ve kişisel saygınlıkları için mücadele ettiklerini söyleyen Papandreu, ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için birlikte çalışmaya ve temel değişiklikleri desteklemeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

 

BAŞKAN HABİPOĞLU: “HER ŞEY DEĞİŞİRKEN AZINLIKTAN AYNI KALMASINI İSTEMEK DOĞRU DEĞİL”

 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “İşçi Bayramı dolayısı ile yayımladığı mesajında hemen her alanda değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Papandreu’nun devletin ve ekonominin yapısının yanı sıra kalkınma modeli ve eğitim sisteminde köklü değişikliklere gittiğine tanık oluyoruz. Ülkede hemen her şey değişiyor. Yeni bir Yunanistan yaratılmaya çalışılıyor. Ancak söz konusu Batı Trakya Türk Azınlığı olunca somut anlamda bir değişim sürecinden bahsedemiyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına adil çözümlere üretilen, azınlığı doğrudan ilgilendiren konularda ortak bir karar alma mekanizmasının oluşturulduğu bir süreç henüz başlatılmış değil. Hükümetin iyi niyetli açıklamalarına rağmen gerçek anlamda çözüm odaklı, eşitlikçi ve hoşgörülü bir anlayışa dayalı bir diyalog mekanizması oluşturmak yerine Hükümet, dar kapsamlı ve tek taraflı bir yaklaşım ile meselelere bakıyor. Her şeyin değiştiği bir ülkede azınlık hakları alanında mevcut yaklaşımın sürdürülmesi mümkün değil” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz