Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PANGALOS AZINLIK MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

PANGALOS AZINLIK MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

16
0

Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos’un daveti üzerine iki azınlık milletvekili Çetin Mandacı ve Ahmet Hacıosman ve üç azınlık belediye başkanı, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Atina’da biraraya geldiler. Görüşmede Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Anna Diamandopoulou ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din İşlerinden sorumlu müşteşar Yorgos Kalancis de hazır bulundu. Toplantıda Azınlıkla ilgili nelerin konuşulduğu ise açıklanmadı.

Toplantı hakkında iki Milletvekili ortak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 

İSKEÇE MİLLETVEKİLİ ÇETİN MANDACI VE RODOP MİLLETVEKİLİ AHMET HACIOSMAN’ IN ORTAK BASIN BÜLTENİ

 

Atina, 7 Eylül 2011

 

Bugün 7 Eylül 2011 tarihinde Başbakan Yardımcısı sayın Teodoros Pangalos’un daveti üzerine iki azınlık milletvekili Çetin Mandacı ve Ahmet Hacıosman ve üç azınlık belediye başkanı, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Atina’da Büyük Britanya Oteli’nde bir araya geldiler. Aynı toplantıda Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Anna Diyamandopulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din İşlerinden sorumlu müşteşarı Yorgos Kalancis de yer aldılar.

 

Ramazan ayı içerisinde Azınlık siyasi temsilcilerine verilmesi düşünülen bu yemek Başbakan Yardımcısı’nın yoğun programı dolayısıyla bugün gerçekleşti.

Sıcak ve olumlu bir ortamda geçen toplantıda Azınlığı yakından ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Özellikle, Atina’da cami yapılması hususundaki kararın Yunan Parlamentosu’nda oylamaya sunulduğu bugünkü tarihte görüşmenin de gerçekleşmesi

bugüne daha da özel bir anlam kattı.

 

Azınlık temsilcileri gerçekleştirilen bu toplantının ve toplantıdan çıkan geleceğe yönelik kararlardan duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz