Ana Sayfa Yunanistan Haber Panagiotopulos Türk Mevkidaşı Akar İle Görüştü

Panagiotopulos Türk Mevkidaşı Akar İle Görüştü

0
0

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, NATO Savunma Bakanları Toplantısı oturum aralarında Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü.

Bugün 21 Ekim 2021 Perşembe günü Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Brüksel’de NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın oturum aralarında kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme talebinin Türk mevkidaşının isteği üzerine gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Savunma Bakanı, Yunanistan ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmasının faydalı olduğunu ancak bu yönde adımlar atmanın ortamı iyileştirmeyi ve iyi komşuluk ilkelerine bağlı kalmayı gerektirdiğini vurguladı.

Panagiotopulos, bölgede barış, güvenlik ve istikrar koşullarının oluşması için tartışılmaz bir garanti olan egemenlik ve egemenlik haklarına ve uluslararası hukuka bağlılığın önemini vurguladı.

Savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulan ikili görüşmede, Bakan Akar tarafından, Türkiye ve Yunanistan arasında güven ve güven artırıcı önlemler çerçevesinde Ankara’da yapılması planlanan dördüncü toplantı için Yunan heyetin beklendiği ifade edildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz