Ana Sayfa Batı Trakya Haberler P-61 KIBRIS RUM KESİMİ’NE TESLİM EDİLDİ

P-61 KIBRIS RUM KESİMİ’NE TESLİM EDİLDİ

27
0

İsrail’den satın alınan P-61 Açık Deniz Devriye Gemisi Kıbrıs Rum Kesimi’ne geldi.

İsrail’den satın alınan P-61 Açık Deniz Devriye Gemisi, 2018 Ocak ayından itibaren değişik silah sistemleri ve güdümlü füzeler için bir platform görevini üstlenecek.

Üzerinde barındırdığı son teknoloji ile donatılmış radar sistemi sayesinde deniz üzerinde ve havada hedef tespit etme ve takibini yapma özelliğine sahip olan P-61 Açık Deniz Devriye Gemisi Kıbrıs Rum Kesimi Deniz Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.

P-61 Açık Deniz Devriye Gemisi’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne ait Münhasır Ekonomik Bölgeleri (MEB) içerisinde görev yapması bekleniyor. 

İsrail’deki yapımı tamamlanan ve teslim edilen gemi denizaşırı alanda ve Kıbrıs Rum Kesimi ve diğer ilgili faaliyetlerin denetlenmesi için kullanılacak.

Füzeler de dahil olmak üzere, çok çeşitli silah sistemlerini kullanma kabiliyetine sahip olan açık deniz gemisi (P61), en gelişmiş deniz, karasal ve hava hedefleme sistemlerine de sahip.

Daha spesifik olarak bakıldığında, gemi, iki Rafael Typhoon makineli silah, gelişmiş radar ve navigasyon sistemleri, uydu iletişimi dahil olmak üzere, iletişim sistemleri ve son teknoloji ürünü komuta ve kontrol sistemi de dahil olmak üzere çok yönlü sistemler ile donatılmış.

Geminin tasarımı, denizde devriyelerin yanı sıra, deniz terörizmi / korsanlığın önlenmesi, kaçakçılıkla mücadele ve diğer yasadışı faaliyetlerle mücadele amaçlı operasyonlara katılabilecek nitelikte. Aynı zamanda, özel kuvvet operasyonları, açık deniz koruması, arama ve kurtarma görevlerini destekleme potansiyeline de sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz