Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU’NDAN ATİNA’YA MESAJ “CAMİLER BİZİM CANIMIZDIR, CANIMIZI VERMEYECEĞİZ”

OZAN AHMETOĞLU’NDAN ATİNA’YA MESAJ “CAMİLER BİZİM CANIMIZDIR, CANIMIZI VERMEYECEĞİZ”

10
0

DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı, köy ziyaretlerine İskeçe’nin en büyük köylerinden biri olan Koyunköy ile devam etti. DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın en önemli değeri olan camileri elinden alınmaya çalışılıyor. Camilerimizi de aldıktan sonra geriye bir tek canımızı vermek kalıyor.” İfadelerini kullanan Ozan Ahmetoğlu “Ancak herkes şunu gayet iyi bilmelidir ki; Camilerimiz bizim canımızdır. Bizler canımızı vermeyeceğiz” diyerek Atina’ya mesaj gönderdi.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet ilk olarak Mevlid Kandili münasebetiyle köy camiinde düzenlenen Mevlid-i Şerif’e katıldı. Burada soydaşların kandilini kutlayan heyet, daha sonra köy kahvehanelerini ziyaret ederek halkla sohbet etme imkanını yakaladı.

“CAMİLER BİZİM CANIMIZDIR, CANIMIZI VERMEYECEĞİZ”

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmalara Koyunköy halkının Mevlid Kandili’ni kutlayarak başlayan Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DEB Partisi olarak azınlığın sesi olmak için verdikleri mücadeleye devam ettiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ahmetoğlu, azınlık olarak son dönemde yaşanan bazı gelişmeleri üzülerek izlediklerini ifade etti. Halk arasında ‘240 imam yasası’ olarak bilinen düzenlemenin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın tepkilerine rağmen uygulanmaya konduğunu vurgulayan Ozan Ahmetoğlu, sözkonusu düzenleme çerçevesinde İskeçe ilinde 9 kişiden oluşan ilk grubun resmi olarak görevine başladığını ifade etti. “Yunanistan Devleti ne yazık ki Azınlığın isteklerine ve taleplerine kulaklarını tıkamaya devam ediyor. Azınlığın gösterdiği tepkilere rağmen sözkonusu yasayı uygulamaya devam ediyor. Daha önce Müftülükleri, Vakıf idareleri ve hatta Azınlık Eğitimi elinden alınan azınlığın şimdi de din hürriyetine büyük darbe vuruluyor. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın en önemli değeri olan camileri elinden alınmaya çalışılıyor. Camilerimizi de aldıktan sonra geriye bir tek canımızı vermek kalıyor.” İfadelerini kullanan Ozan Ahmetoğlu “Ancak herkes şunu gayet iyi bilmelidir ki; Camilerimiz bizim canımızdır. Bizler canımızı vermeyeceğiz.” diyerek konu ile ilgili görüşlerini ifade etti.

“İŞSİZLİK SORUNU ÇOK DAHA CİDDİ BOYUTLARA ULAŞMADAN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

“Azınlık sorunlarının yanısıra ne yazık ki bölgemizde ve özellikle azınlık toplumu içinde çok ciddi bir sorunla daha karşı karşıyayız. Bu sorunda işsizlik sorunudur” diyerek sözlerine devam eden Ahmetoğlu, Yunanistan genelinde işsizlik oranının %28’lere dayandığını ancak Batı Trakya bölgesinde ve özellikle de azınlık toplumunda bu oranın çok daha yüksek seviyelerde olduğunu, bu konuda devletin bir an önce gereken önlemleri alması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bizler DEB Partisi olarak daha önce de defalarca vurguladığımız gibi, hükümetin bölgemize özel kalkınma ve ekonomi programları uygulaması gerektiğine inanıyoruz. İşsizliğin boyutu azınlık köylerimizde korkunç boyutlarda. İnsanımız artık neredeyse kitle halinde yurtdışına kaçıyor. Bu akşam bulunduğumuz ve bölgemizin en büyük köylerinden biri olan Koyunköy’de işsizlik sorunu çok büyük bir sorun. Geçmişte azınlığın aleyhine yapılan ekonomik ve toplumsal baskılar halkımızın her bakımdan geri kalmasına neden oldu. Bu nedenle ekonomik kriz ve inşaat sektörünün çökmesi insanımızı da çok zor duruma soktu. Bu halka ekonominin canlandırılması için gerekli teşviklerin yapılması gerekiyor. Çünkü görünen o ki bu işsizlik sorunu gün geçtikçe daha da ciddi boyutlara ulaşacaktır. İnsanımız özellikle de gençlerimiz çaresiz durumdadır. Umuyoruz hükümet bu konuda gerekli adımları bir an önce atar.”

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu sözlerine Koyuköy halkına sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı teşekkür ederek son verdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz