Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU: “AZINLIK HAKLARINDA YILLARDIR ADIM ATILMIYOR”

OZAN AHMETOĞLU: “AZINLIK HAKLARINDA YILLARDIR ADIM ATILMIYOR”

16
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı köy ziyaretlerine Ova Bölgesi’nde bulunan Gencerli ve Göynüklü köyleri ile devam etti. Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, Yunanistan devletinin azınlık hakları konusunda yıllardır hiç bir adım atmadığını ve bu durumun azınlık insanını üzdüğünü ifade etti.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet 7 Aralık 2013 Cumartesi günü gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Gencerli köyü halkı ile bir araya geldi. DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Yöneticileri, Gençlik Kolu yöneticileri ve köy temsilcilerinden oluşan kalabalık heyet, daha sonra Göynüklü köyüne geçti.

Köy kahvehanelerine yapılan ziyaretlerde heyet halkla sohbet etme ve azınlığı ilgilendiren konularla ilgili değerlendirme yapma imkanını yakaladı. Her iki köyde de yapılan konuşmalarda DEB Partisi’nin son dönemdeki faaliyetlerine değinen Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ilgilendiren konular hakkında bilgi verdi.

 

“AZINLIK HAKLARINDA YILLARDIR ADIM ATILMIYOR”

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarına değinen DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, Yunanistan devletinin azınlık hakları konusunda yıllardır hiç bir adım atmadığını ve bu durumun azınlık insanını üzdüğünü ifade etti. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın dünyadaki en uysal azınlık olduğunu, bugüne kadar devleti Yunanistan’a zarar verecek hiç bir faaliyet içinde bulunmadığını vurgulayan Ozan Ahmetoğlu, buna karşılık ne yazık ki devlet tarafından azınlığa karşı samimi bir yaklaşım görememenin son derece üzüntü verici olduğunu söyledi. Son dönemde gündemi meşgul eden Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulları ile ilgili Yunanistan Eğitim Bakanlığı’nın DEB Partisi’ne verdiği cevabın bir kez daha hayal kırıklığı yarattığını da sözlerine ekleyen Ahmetoğlu, bir an önce yetkililerden samimi adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

 

“TÜRKÇE’YE VE AZINLIĞA TAHAMMÜLSÜZLÜK DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTIRIYOR”

Ozan Ahmetoğlu kısa bir süre önce Atina’da yapılan ve DEB Partisi Dışilişkiler Sorumlusu Leyla Salihoğlu ile birlikte katıldığı ırkçılıkla mücadele toplantısı hakkında da bilgi verdi. Ozan Ahmetoğlu Yunanistan’da son dönemde artan ırkçılıkla ilgili toplantıya DEB Partisi olarak katılmanın  önemine vurgu yaparak söz konusu toplantının Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın uluslararası platformda tanıtılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ahmetoğlu DEB Partisi’nin azınlığın sesini bütün dünyaya duyurmak adına bü tür faaliyetlere katılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yakından gördüklerini söyledi. Ozan Ahmetoğlu, son bir ay içinde Batı Trakya’da yaşanan üç olayda “Türkçe’ye tahammülsüzlüğün” tırmanmaya başladığını gördüklerini belirterek, “İlk önce İskeçe’deki futbol maçı, sonra Gümülcine devlet hastanesindeki genelge, son olarak da Gümülcine’deki Lozan antlaşması konferansında Türkçe sunum yapılmasının yasaklanması. Bu üç olay Türkçe’ye tahammülsüzlüğün örneğidir. Aslında Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun kimliğine, kültürüne olan tahammülsüzlük ve inkar politikasının yansımasıdır. Ne yazık ki demokrasiden uzaklaşılıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil.” diye konuştu.

 

“BATI TRAKYA İÇİN ÖZEL EKONOMİ PROGRAMI”

Son olarak bölgede ciddi boyutlara ulaşan işsizlik sorununa da değinen DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı, halkın istihdam ve ekonomi alanında sorunlarına çözüm beklediği bir dönemde tam tersine sorunların giderek derinleştiğini üzüntüyle izlediklerini söyledi. Buna en son örnek olarak İskeçe’deki alüminyum fabrikası “Alumil”in kapanmasını gösteren Ahmetoğlu, kapısına kilit vurulan işletmelere bir yenisinin daha eklendiğini ve sözkonusu fabrikanın kapanması ile azınlık aileleri de dahil olmak üzere yaklaşık 150 ailenin mağdur duruma düştüğünü belirtti. DEB Partisi olarak Yunanistan genelindeki en yüksek işsizlik oranına sahip bölge olan Batı Trakya için özel ekonomi ve istihdam programları uygulanması talebini yineleyen Ozan Ahmetoğlu sözlerine Gencerli ve Göynüklü halkına sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı teşekkür ederek tamamladı.

DEB Partisi heyeti, bölgede tek başına yaşayan yardıma muhtaç bir kişi için parti yöneticileri arasından toplanan yardımları köy temsilcilerine teslim ederek köy ziyaretini noktaladı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz