Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU: “AZINLIK BU ÜLKENİN HER ZAMAN İYİLİĞİNİ İSTEDİ, HAKLARINI DA BEKLİYOR”

OZAN AHMETOĞLU: “AZINLIK BU ÜLKENİN HER ZAMAN İYİLİĞİNİ İSTEDİ, HAKLARINI DA BEKLİYOR”

20
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı heyeti köy ziyaretlerine İskeçe’nin Balkan Kolu’nda bulunan Basaykova ve Çay Mahalle köylerini ziyaret etti.              

Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet 20 Aralık 2013 Cuma akşamı ilk olarak Basaykova köyünü ziyaret etti. Burada halkla biraraya gelen heyet daha sonra İskeçe’ye 36 kilometre uzaklıktaki Çay Mahalle’ye geçti.

“AZINLIK BU ÜLKENİN HER ZAMAN İYİLİĞİNİ İSTEDİ, HAKLARINI DA BEKLİYOR”

Her iki köye yapılan ziyaretlerde söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu halka DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DEB Partisi olarak bu köylere ilk kez ziyaret yapıldığını ifade eden Ozan Ahmetoğlu partinin kuruluşundan günümüze kadarki tarihi sürecinden bahsetti. “Bizler buraya hem partimizi tanıtmaya hem de sizlere partimizin mesajını iletmeye geldik. Bilin ki artık azınlığın bağımsız ve özgür sesi olmak için mücadele eden bir siyasi partimiz var. DEB Partisi var” diyen Ahmetoğlu, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarının yıllardır çözüm beklediğini ancak Yunanistan devleti tarafından bu sorunların çözümü adına olumlu bir adım atılmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

DEB Partisi olarak bu sorunların gerekli olan yerlere duyurmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın bu sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Azınlık olarak dünyanın en uysal azınlıklarından birinin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olduğunu ifade eden DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı, “Bizler yaşadığımız ülke olan Yunanistan’ı seven ve bu ülkeye bağlı olan insanlarız. Bizler bu ülkenin kötülüğünü hiç bir zaman istemedik, istemiyoruz ve istemeyiz. Azınlık üyesi hiçbir anne baba çocuklarına bu ülkeye zarar yapmasını, kötülük yapmasını söylemez, söylememiştir. Tam tersine ülkesine ve insanlarına faydalı insanlar olmaları için onları teşvik eder. Bu Azınlık bu güne kadar ülkesine hiç bir zarar yapmamıştır. Aksine ülkesinin iyiliği ve kalkınması için samimi bir şekilde mücadele vermiştir. Ancak bu insanların bir Azınlık toplumu olarak bazı beklentileri ve istediği haklar vardır. Bu hakların iadesi için devletinden aynı samimiyeti beklemektedir. Başta Eğitim olmak üzere yıllardır çözüm bekleyen birçok sorunumuza karşı samimi ve somut adımlar beklemek bizim hakkımızdır.” dedi.

Batı Trakya’nın özellikle de Balkan Kolu’nun en büyük sorunu olan işsizlik sorununa da değinen Ozan Ahmetoğlu, Yunanistan genelindeki %27’lik işsizlik oranının Balkan kolundaki işsizlik oranını yansıtmadığını hem kriz öncesi hem de kriz sonrası bölgedeki işsizliğin bu orandan kat kat fazla olduğunu vurguladı. “Her köy ziyaretimizde dile getiriyoruz. Bizim özellikle de Balkan Kolu’ndaki insanımız yıllardır var olan ancak son ekonomik krizle daha da vahim hale gelen işsizlik sorunu ile boğuşmaktadır. Bu sorun sebebiyle binlerce kişi, ailelerini geçindirebilmek adına yurtdışındaki sağlıksız işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Çocuklar babasız büyüyor. Bu da çocuklarımızın psikolojik gelişimlerine ne yazık ki olumsuz yansıyor. Ülkenin başka hiçbir bölgesinde onlarca, yüzlerce insan bizim bölgemizde köylerimizdeki insanımız gibi kalkıp  yurtdışına gidip sağlıksız işlerde çalışmıyor. Bizler DEB Partisi olarak daha önce defalarca belirttiğimiz gibi bölge için özel ekonomi ve istihdam programlarının uygulanmasının şart olduğuna inanıyoruz. Sorunun çözümü adına en kısa zamanda gerekli adımların atılmaması durumunda işsizliğin artmaya devam edeceği aşikardır. Bunun da toplumda yıkıcı bir etki bırakacağı herkes tarafından bilinmelidir.” diyerek sözlerine devam eden Ozan Ahmetoğlu, son olarak her iki köyün halkına da sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı teşekkürler etti.

ÇAY MAHALLE’DEKİ KÖYLÜLERİN İSTEĞİ

DEB Partisi heyetinin Çay Mahalle ziyareti sırasında, köy halkı bölgelerinde cep telefonu şebekelerinin hiçbirinin çalışmadığını ve bu sorunun çözüme kavuşmasını istediler. Köylüler bu sorunun çözüleceğine dair daha önceleri defalarca söz almalarına rağmen hiç bir adım atılmadığını belirterek, bu konudaki kırgınlıklarını ifade ettiler. Çay Mahalle’de yaşayan vatandaşlar, bu sorunlarının yetkililere duyurulmasını ve çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdiler.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu da Çay Mahalle’nin bu sorununu yetkililere ileteceklerini ifade etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz