Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU: “AİHM KARARLARININ UYGULANMASINI VE ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI BEKLİYORUZ”

OZAN AHMETOĞLU: “AİHM KARARLARININ UYGULANMASINI VE ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI BEKLİYORUZ”

10
0

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği kurslarının yılsonu sergi açılışlarındaki konuşmasında DEB Partisi olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İskeçe Türk Birliği davasıyla ilgili kararının bir an önce uygulanmasını ve İTB’nin resmiyetinin iade edilmesini beklediklerini söyledi.

İskeçe Türk Birliği bünyesinde faaliyet gösteren biçki, dikiş, nakış ve el sanatları kurslarının yılsonu etkinlikleri 7 – 8 Haziran 2014 günlerinde yapıldı.

İskeçe Türk Birliği Merkez Biçki Dikiş Nakış Kursu ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Seramik ve Takı Kursu’nun ortaklaşa düzenlediği sergi açılışı, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lise’sinin spor sitesinde yapıldı. Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener katılırken, DEB Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu katıldı. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Ahmetoğlu kurs öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti. Ozan Ahmetoğlu ayrıca 25 Mayıs günü yapılan AP seçimlerinde DEB Partisi’ne büyük destek veren İskeçe halkına da teşekkür etti.

“ULUSLARARASI HUKUKUN UYGULANMASINI BEKLİYORUZ”

İskeçe Türk Birliği ile Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin azınlığın ve bölgenin tarihi iki derneği olmasına rağmen, bölgenin kültürünü ayakta tutan çok önemli iki dernek olmasına rağmen, resmiyetlerinin hala iade edilmediğini belirten Ozan Ahmetoğlu, “İskeçe Türk Birliği 2008 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde derneğin kapatılmasıyla ilgili davayı kazanmış olmasına rağmen bu karar hala uygulanmıyor. Altı yıldır İskeçe Türk Birliği’nin haklılığı tanınmıyor. Biz, DEB Partisi olarak İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanmasını bekliyoruz. Uluslararası hukukun uygulanmasını bekliyoruz. Azınlığımızın dernekleri sadece azınlık için değil, bütün bölge için bir zenginliktir. Bu haksızlığın artık son bulmasını bekliyoruz ve istiyoruz. Bundan üç gün önce Avrupa Konseyi İTB kararının uygulanması için ülkemiz Yunanistan’a ikinci uyarıyı yaptı. Ülkemiz yöneticilerinin uluslararası hukukun gereğini yaparak bu kararın bir an önce uygulanması için adım atacaklarına inanmak istiyoruz. Kimse unutmasın ki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, hukuk, demokrasi ve eşitlikten başka bir şey istemiyor.” dedi. 

İkinci etkinlik ise 8 Haziran 2014 Pazar akşamı Gökçeler de yapıldı. İskeçe Türk Birliği’ne bağlı Gökçeler biçki, dikiş, nakış kursunun yılsonu sergi açılışına DEB Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu katıldı. Ahmetoğlu burada yaptığı konuşmada da İTB yöneticileriyle, kurs öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz