Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU: “AİHM KARARLARI NASIL UYGULANIR DEĞİL, NASIL UYGULANMAZ SORUSUNA YÖNTEM ARANDI”

OZAN AHMETOĞLU: “AİHM KARARLARI NASIL UYGULANIR DEĞİL, NASIL UYGULANMAZ SORUSUNA YÖNTEM ARANDI”

24
0

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu; “AİHM kararları nasıl uygulanır’ sorusuna değil, ‘AİHM kararları nasıl uygulanmaz’ sorusuna yöntem arandı. Bu durum Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nda hayal kırıklığına neden oldu” dedi.

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu TRT televizyonuna canlı olarak katıldığı bir programda, sürdürdüğü hukuk mücadelesi ve geçtiğimiz günlerde Yunanistan meclisinde kabul edilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) kazanılan davaların Yunanistan’da uygulanmasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

“AİHM kararları nasıl uygulanır’ sorusuna değil, ‘AİHM kararları nasıl uygulanmaz’ sorusuna yöntem arandı”

Ahmetoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Azınlık dernekleriyle ilgili kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmasına imkan tanınması amacıyla hazırlanan, ancak aşırı milliyetçi çevrelerin ve bir takım medya organlarının aşırı tepkisi nedeniyle geri çekilen ve daha sonra yeniden meclis gündemine getirilen yasanın, Azınlığın beklentilerine cevap vermekten uzak olduğunu söyledi. Yasada yapılan değişiklikler ve müdahalelerle, azınlık dernekleriyle alakalı AİHM kararlarının uygulanmasının çok zorlaştırıldığını belirten İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, “Ne yazık ki siyasi partilerin ve yöneticilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulamak için gerekli iradeye sahip olamadıklarını gördük. Yasada yapılan değişikliklerle ‘AİHM kararları nasıl uygulanır’ sorusuna değil, ‘AİHM kararları nasıl uygulanmaz’ sorusuna yöntem arandı. Bu durum Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nda hayal kırıklığına neden oldu.” diye konuştu.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin 34 yıldır bir hukuk ve demokrasi mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatarak, şartlar ne olursa olsun, zor şartlarda da olsa İskeçe Türk Birliği olarak 34 yıldır süren hukuk mücadelesine bundan sonra da devam edeceklerini vurguladı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz