Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OSMANLI SANAT ESERLERi BATI TRAKYA TÜRK KADININ ÇALIŞMALARIYLA YANSITILDI

OSMANLI SANAT ESERLERi BATI TRAKYA TÜRK KADININ ÇALIŞMALARIYLA YANSITILDI

12
0

Batı Trakya Türk kadını son dönemlerde yapmış olduğu birbirinden güzel çalışmalarıyla ilklere imza atmaya devam ediyor. Pirograf Ayfer Bakioğlu öncülüğünde ve kursiyer öğrencileri tarafından “Ab-ı Hayat 2 Osmanlı Sanatları Hat, Tezhip, Minyatürün Pirografiyle Uyarlanması” başlığı altında Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde 10 Temmuz 2012 tarihinde bir sergi düzenlendi. Azınlığımızda ve alanında bir ilk olan bu sergiye, Batı Trakya Türk kadınının ve diğer katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği gözlerden kaçmazken, çok sayıda sanat sever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nuri Hüseyin yaptı. Daha sonra Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş bir konuşma yaptı. Başkan Ali Çavuş konuşmasında imkan el verildiği sürece Batı Trakya Türk kadınının neler yapabildiğini gördüklerini ve burada artık bir sanat okuluna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da konuşmasında Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin ev sahipliğinde her geçen yıl daha da güzel eserlerin ortaya koyulduğunu, bu sebeple Ayfer Bakioğlu ve kursiyerlerini tebrik ederek, kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

Son olarak Ayfer Bakioğlu yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “Şahsım ve kursiyerler adına herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha da ileriye giderek, başarılı projeleri ortaya koyacağız. Bunun çalışması içerisindeyiz. Ayrıca sergiye katılanlara da çok teşekkür ediyorum. Bu sergide Osmanlı Sanatları Hat, Tezhip, Minyatürü pirografi tekniğiyle harmanladık. Böylece değişik çalışmalar ortaya çıktı. Şimdi huzurlarınızdayız, inşallah beğenirsiniz, tekrar geldiğiniz için herkese çok teşekkür ediyorum.”

Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde düzenlenen sergiye, başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener, Muavin Konsolos Berrin Okur, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rodop Milletvekili Ayhan Kara Yusuf, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Belediyesi Başkan yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Asbaşkanı Osman İsmail, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Listesi Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Türkiye Petlas Lastikleri Yunanistan Ana Bayii Mustafa Hasanoğlu, İşadamı İbrahim Halil Hasan (Neo Elektrik) ve çok sayıda azınlık insanı katıldı. Serginin 13 Temmuz 2012 tarihine kadar ziyarete açık olacağı belirtildi.

 

“Osmanlı Sanatları Hat, Tezhip, Minyatürün Pirografiyle Uyarlanması” adı altından sergide eserleri sergilenenlerin isimleri: Ayfer Bakioğlu, Füsun Suka, Sema Süleyman Hasan, Hatice Ahmetçik, Ayşe Karabekir, Betül Ahmet, Emine Hatip Hüseyin, Ebru Kamber Ahmet, Kübra Kara Usta, Esma Ahmet, Nurşen Molla, Aslı Karabekir, Ayşe Karabekir, Nihal Mısırlı Hüseyin, Hatice Hümmet, Feyza Şerif Mehmet, İrem Molla İsa, Elif Ahmet Arif, Feyza Şerif Emin, Esma Ahmet, Seher Mehmet.

Ayfer Bakioğlu: “Bu sergide asıl hedefimiz, Osmanlı sanatlarını biraz daha fazla ön plana çıkarmak oldu”

Birlik gazetesi olarak kurs öğretmeni Pirograf Ayfer Bakioğlu ile bir söyleşi yaptık. 8 yıldan beri bu alanda çalıştığını ve son iki yıldan beri de kurs verdiğini söyleyen Ayfer Bakioğlu bu sergide yapmış oldukları çalışmalarla, yakma pirografi tekniğiyle Osmanlı sanatlarında hat, tezhip ve minyatür sanatlarını icra etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kurs içersinde çalışması olan 25 kursiyerin yer aldığını söyleyen Ayfer Bakioğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Kurs içersinde güzel bir ekip kurduk. Çok güzel ve titiz bir çalışma neticesinde bu sergimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sergide asıl hedefimiz, Osmanlı sanatlarını biraz daha fazla ön plana çıkarmak oldu. Çünkü burada böyle sanatlar yapılmıyordu ve unutulmaya yüz tutmuştu. Buradaki eserlerimizde ucunda tel takılı özel bir kalemle önceden hazırlamış olduğumuz tahtanın üzerini yakıyor ve sonra da bunun içini dolduruyoruz. Yani burada bize ahşabın verdiği tonlarla, renk kullanmadan renkler elde ediyoruz. Pirografi tekniği dediğimiz budur. Son olarak sizin gazeteniz aracılığıyla buradan ekibime ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çünkü beni hiç bir zaman yalnız bırakmadılar. Sağolsunlar, onlardan çok memnunum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz