Ana Sayfa Batı Trakya Haber Osmanlı Dönemine Ait Meydan Çeşmesi Toprak Altından Çıkarıldı

Osmanlı Dönemine Ait Meydan Çeşmesi Toprak Altından Çıkarıldı

1
0

Yunanistan genelinde birçok bölgede olduğu gibi, Batı Trakya’da da kazmayı nereye vursanız Osmanlı Türk tarihi fışkırıyor. 30-35 yıl önce üzeri toprakla ötrtülen Osmanlı çeşmesi yeniden gün yüzüne çıktı.

Batı Trakya’nın Meriç (Evros) ilinde, Çirmen (Ormenio) bölgesi Karaağaç (Ptelea) köyünde tesadüfen yapılan bir kazıda, Osmanlı dönemine ait tarihi bir “çeşme-i âb-ı zülâl” meydan çeşmesi önündeki su havuzlarıyla birlikte ortaya çıktı.

İlk belirlemelere göre köy meydan çeşmesi olduğu tahmin edilen ve oldukça şahşahlı olan çeşmenin etrafında kazı çalışmaları Evros Antik Eserler Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle sürüdürülüyor.

Kumçiftliği (Orestiada) Başkanı Vasilis Mavridis konuya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede iu ifadeleri kullandı:

“İlk değerlendirme aşamasında elde edilen bulgulara ve tahminlere göre çeşmenin üzerine 30-35 yıl önce dolgu yapılmış. Ancak bu alandaki çalışmalar dinamik bir şekilde devam ediyor, çünkü gidişata göre çeşme ile birlikte başka bulgular da ortaya çıkacağa benziyor. Bu çok önemli bir bulgu, hem çeşme hem de varsa diğer buluntular için Evros Arkeoloji Müdürlüğü’nden resmi açıklama bekliyoruz.”

BİRLİK Gazetesi olarak olayı yakından takip ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz