Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OSMAN İSMAİLOĞLU: SELANİK’TE BİZİ DÜŞÜNMEDİLER!

OSMAN İSMAİLOĞLU: SELANİK’TE BİZİ DÜŞÜNMEDİLER!

21
0

Kurban Bayramı bu yıl da Selanik’ye buruk yaşanıyor. Sabah erken saatlerden itibaren Dernek’te toplanan Selanikli Müslümanlar, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile birlikte Bayram Namazı’nı Osmaniye Mescidi’nde kıldılar ve Bayram Namazı’nın ardından birbirlerinin bayramını kutladılar.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu BİRLİK Gazetesi’ne Kurban Bayramı sabahı verdiği mülakatta “ilgili Bakanlıklar ve Selanik Belediyesi bu Kurban Bayramı’nda bizi düşünmediler” dedi.

Başkan İsmailoğlu şunları söyledi:

“SELANİK’TE BİZİ DÜŞÜNMEDİLER!”

“İlgili Bakanlıklar ve Selanik Belediyesi bu Kurban Bayramı’nda bizi düşünmediler. Tabii ki her bayram olduğu gibi bu bayram da Bayram Namazını kılmak için bizlere bir cami tahsis edilmesini bekledik ancak beklentilerimiz boş çıktı. Bu bayram da ibadetimizi bize ve yaşadığımız Selanik şehrine yakışır bir şekilde eda edemedik ve bunun üzüntüsü yaşıyoruz. Ancak unutmayalım, ki bugün Bayram ve Bayramlarda insanlar sevinç yaşar, biz bu sevinci biraz olsun Selanik’te buruk yaşıyoruz.

Çareyi yine kendi imkanlarımızla yarattığımız Osmaniye Mescidi’nde bulduk. Bu bayram Katerini bölgesinde yaşayan din kardeşlerimiz de Selanik’e gelerek Bayram Namazı’nı bizimle beraber kıldılar. Bizim beklentilerimiz hiç bir zaman son bulmayacak. Devletimiz tarafından ısrar edilen bu yanlış uygulama tabii ki gün anlaşılacak ve muhakkak bu yanlış uygulamadan geri dönülecektir. İnsanların huzur ve barış içinde ibadetlerini yerine getirmelerinden başka bir mutluluk olamaz, biz de bu küçük Mescidimizde hep birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde ALLAH’a karşı olan vazifemizi Selanik’te yerine getirmeye gayret sarfediyoruz.

Bu vesileyle BİRLİK Gazetesi aracılığıyla tüm soydaşlarımın ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.”

Selanik’te yaşayan Müslümanlar ise kentteki camilerin ibadete kapalı olması nedeniyle Bayram Namazı’nı Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ndeki Osmaniye Mescidi’nde kıldı.

ATİNA’DA BAYRAM NAMAZI KILINDI

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan Müslümanlar, kentte cami bulunmadığı için bu bayram da bayram namazını özel alanlarda kıldı.

Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında camisi bulunmayan tek başkent olan Atina’da Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi ve Yunan yönetimi tarafından tahsis edilen bazı kapalı spor salonlarına çocuklarıyla gelerek toplu halde bayram namazı kılan Müslümanlar, daha sonra bayramlaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz