Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ORESTİADA’LI YÜZÜCÜLERE ATİNA’DAN KIRMIZI KART

ORESTİADA’LI YÜZÜCÜLERE ATİNA’DAN KIRMIZI KART

18
0

Orestiada’lı (Kumçiftliği) yüzücülere Atina’dan kırmızı kart çıktı. Ekonomik kriz nedeniyle Kumçiftliği’ndeki (Orestiada) kullandıkları yüzme havuzlarına ısınma için yakıt alınamayınca, yüzme kulubü Başkanı Odisseas Reçidis Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurarak, Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu’nu haftanın 4 günü Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında kullanmak istediklerini bildirmişlerdi. Edirne Valiliği bu sese kayıtsız kalmadı ve yüzme havuzunu haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak antremanları yapabilmeleri için tahsis etmişti.

Ancak Birlik gazetesinin güvenilir kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Orestiada Nireas Yüzme Kulubü’ne Atina’dan bu uygulama hakkında onay çıkmadığı iddia edildi. Böylece 2013 yılının başlamasıyla birlikte Orestiada Nireas Yüzme Kulubü’nün antremanlarını Edirne’de yapma planları Atina’nın karşı çıkmasından sonra suya düşmüş oldu. 

Atina’nın bu uygulamaya karşı çıkmasının asıl sebebi ise, Yunanistan’da gazeteler ve internet sitelerinde konu edilmesi ve karşı çıkılması nedeniyle Samaras hükümetinin baskı altında kalarak böyle bir karar almış olacağı belirtiliyor.    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz