Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ONSUNOĞLU’NDAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET

ONSUNOĞLU’NDAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET

26
0

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu bir konuşmada Suriye devlet Başkanı Esed hakkında sarf ettiği “Esed, devlet terörü estirmiş bir teröristtir” sözlerine Onsunoğlu’ndan hakaret.

Azınlıkça dergisinin gönüllü yazarlarından, Batı Trakya’nın tanınmış simalarından biri olan Psikiyatrist Dr. İbram Onsunoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı son döneme sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı hakaret yorumlarıyla dikkat çekti.

Onsunoğlu, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir konuşma sırasında Suriye devlet Başkanı Esed hakkında sarf ettiği “Esed, devlet terörü estirmiş bir teröristtir” sözlerine karşın Onsunoğlu’nun “Esat’ı başka türlü tarif et. Zira bu tarif sana uyuyor.” Yazısı dikkat çekti ve Batı Trakya’da halk arasında bazı çevrelerce tepkiyle karşılandı.

Onsunoğlu’nun bir diğer paylaşımı ise Türkiye’deki hükümet ile ilgili. Onsunoğlu bu paylaşımında, “2018’e yetişemediler. Ancak, bahse girerim, bu iktidarla 2019’da Türkiye’de yılbaşı kutlamaları yasaklanacaktır.” İfadelerine yer veriyor.

Onsunoğlu’nun son döneme yaptığı bir diğer çıkışı da, hatırlanacağı üzere önceki günlerde Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in Yunan Parlamentosu’nda bütçe ile ilgili oturumda yapmış olduğu bir konuşma esnasında dile getirdiği bazı söylemlerin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olduğunu iddia etmişti. Ancak bu benzetme ve iddiadan sonra Milletvekili İlhan Ahmet Onsunoğlu’na yönelik yazılı bir cevap vermişti.

İlhan Ahmet cevabında şu ifadeleri kullandı.

 

İLHAN AHMET: “KÖTÜ NİYET’E, ART NİYET’E VE İFTİRA’YA ÜZÜLÜYORUZ”

“12 Aralık tarihinde Parlamentoda yaptığım Bütçe konuşmamdan cımbızla çıkarılan bir cümleyi 22 Aralık’ta “yorumlayan” İbram Onsunoğlu, bunu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde söylediğimi iddia edecek kadar iftiraya sarılmıştır.

Batı Trakya azınlık toplumu içerisinde Yunancayı en iyi bilenlerden biri olan Onsunoğlu’nun meclis konuşmamda ifade ettiğim cümlemde neonazist Altın Şafak partisini kastettiğimi anlamamış olması imkansızdır.

Fakat azınlığımızda imkansız şeyler maalesef imkan dahiline girmeye başladı.

Onsunoğlu’nun düştüğü hazin durumu üzülerek müşahade ediyoruz.

 

Saygı duyduğumuz, sevdiğimiz ve fikirlerinden istifade ettiğimiz Onsunoğlu’nun kötü ve art niyetle iftiracı durumuna düşmesine üzülüyoruz.”

İlhan AHMET

Rodop Milletvekili-Demokratik İttifak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz