Ana Sayfa Yunanistan Haber Önemli Bir Adım, Koronavirüs’e Karşı Yunanistan 800.000 Kutu Üretti

Önemli Bir Adım, Koronavirüs’e Karşı Yunanistan 800.000 Kutu Üretti

4
0

Yunanistan’da ilaç şirketi Uni-pharma, doğrudan Yunan hastanelerine ve pandeminin tedavisi için 24 milyon doz klorokin fosfat (800.000 kutu) bağışlamayı planlıyor.

Proto Thema gazetesi’nin özel haberine göre, üretilen söz konusu ilacın geçmişte Sıtma tedavisinde kullanıldığı ve başarılı sonuçların alındığı bilinen bir ilaçtır. Ancak şimdi bulaşıcı hastalık uzmanlarının COVID-19 ile savaşması için diğer preparatlarla birlikte mevcut güçlü antiviral silahlardan biri olarak görülüyor. Dolayısıyla da en kısa zamanda Yunanistan genelinde hastanelerde ve hastaların doktor kontrolünde evlerindeki yapacakları tedavilerinde Koronavirüsle mücadelede kullanılması hedefleniyor.

Haberde yaşanan süreç hakkında şu ifadeler kullanılıyor. “Hatırlanacağı üzere 21 Mart Cumartesi günü bir kargo uçağı Yunanistan’a 5 ton klorokin fosfat hammaddesi ile iniyor. O günden beri, ilaç endüstrisi Uni-pharma ilacın hazırlanması için geceli gündüzlü çalışarak ilacın hazırlamasını yapıyordu. Aynı zamanda söz konusu ilacın Koronavirüse karşı klinik çalışmalarının yapılmasını sağlamak üzere kullanım iznini almak üzere ilgili makamlara girişimde bulunmuştu.”

Son olarak haberde, tedavi açık bir şekilde bilimsel topluluğun önerilerine göre belirlenecektir. Bununla birlikte, Çetis Grubu tarafından 24 milyon doz klorokin fosfatın hastanelere bağışlanması, Yunan doktorlarının yeni koronavirüs tedavisinin ön saflarında olmasını ve tüm hastaların tedaviye erişmesini sağlayacağı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz