Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OLGA KEFALOYANNİ: “YUNANİSTAN’A VE EGE ADALARI’NA GELEN TÜRK TURİSTLERİN SAYISI TATMİN EDİCİYDİ”

OLGA KEFALOYANNİ: “YUNANİSTAN’A VE EGE ADALARI’NA GELEN TÜRK TURİSTLERİN SAYISI TATMİN EDİCİYDİ”

17
0

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, EOT’un (Yunanistan Turizm Organizasyonu) Yunanistan İstanbul Turizm Ofisi’nin açılışı nedeniyle özel bir resepsiyon verdi. Kefaloyanni ve Yunanistan İstanbul Turizm Ofisi Başkanı Panos Livados’un ev sahipliğinde Salt Galata’da gerçekleşen resepsiyonda iki ülke arasında dostluk mesajları verildi.

Kefaloyanni açılışta yaptığı konuşmasında, “Yunan-Türk turizm ilişkilerinde yeni bir başlangıcı ifade eden bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Yunanistan’a ve Ege adalarına gelen Türk turistlerin ve turizmcilerin sayısı tatmin ediciydi. Son 17 aydır yetkili Türk turizm birimlerinin bizimle yaptığı işbirliğinin yanı sıra geliştirmemiz gereken çalışmalar mevcut. Özellikle vize işlemlerinin basit ve hızlı olması için gerekli olan çabayı sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunun artacağına inanıyoruz.

İki ülke arasında kısa uçuş süresi ve uçuş maliyetlerinin az olması en belirgin avantajdır. İki ülke arasındaki ulaşımda sadece havayolu değil, karayolu, denizyolu ve belki de ileride demiryolunun bulunması gerekecektir. Türk halkı ile paylaştığımız hayat tarzı, ortak miras, sanat eserleri, gelenek ve görenekler, yatırım yapabileceğimiz diğer alanları oluşturmaktadır. Turizm Bakanlığı da Türk pazarı ile iletişimin öneminin farkındadır. Türk pazarını hedeflememizden dolayı bir aydan beridir yetkili kişiyi Türkiye’ye göndermiş ve çalışmalarımıza, işbirliklerimize başlamış bulunmaktayız.”

Resepsiyonda, Yunanistan’ın ünlü lezzetleri, ülkenin en ünlü şefleri Lefter Lajarn ve Stelios Parliaros tarafından hazırlanarak davetlilere sunuldu.

Resepsiyona, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yanı sıra Yunanistan’dan belediye başkanları ve Yunan cemiyet hayatından ünlü isimler katıldı.

BAĞIŞ: “TÜRK VE YUNAN VATANDAŞLARININ SAVAŞ UÇAKLARINA DENİZALTILARA İHTİYACI YOK, OTELLERE HASTANELERE İHTİYACI VAR”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ne de Yunan vatandaşlarının yeni tanklara, tüfeklere, savaş uçaklarına ve denizaltılara değil, aslında yeni yollara, otellere, hastanelere ihtiyacı vardır”

Resepsiyonda konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Yunanistan’ın İstanbul’da bir turizm tanıtım ofisi açmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Bağış, “Biz aslında çok ortak yönleri olan ve aynı medeniyet, kültürün farklı yansımalarını temsil eden iki millet iken, maalesef tarih içerisinde aramıza bazı soğukluklar girmiş. Zaman içerisinde maalesef iki NATO üyesi, müttefik olan Türkiye ve Yunanistan, enerjilerini, kaynaklarını ve bütçelerini savunma amaçlı harcamışlar. Halbuki ne Türkiye ne de Yunan vatandaşlarının yeni tanklara, tüfeklere, savaş uçaklarına ve denizaltılara değil, aslında yeni yollara, otellere, hastanelere ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.  

Son 10 yılda Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin farklı bir boyutta geliştiğini ifade eden Bağış, “Türkiye ile Yunanistan işbirliği yapacak ve dünya turizminin potansiyelini bu iki ülkeye aktaracaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki vize sorunundan bahseden Bağış, “Vizeleri kaldırtmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. AB’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı seyahat vizesinin kaldırılması çabalarımıza en çok desteği Yunan hükümeti vermektedir” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz