Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OLGA KEFALOGİANNİ, TÜRKİYE GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (TÜGİAD) HEYETİ İLE BİR ARAYA...

OLGA KEFALOGİANNİ, TÜRKİYE GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (TÜGİAD) HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

13
0

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) heyeti ile Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir araya geldi.

Görüşme sonrası soruları yanıtlayan Olga Kefalogianni, “Devlet olarak iki ülkenin özel sektörler arasında ticari ilişkileri kolaylaştırıcı bir tutumumuz var. Özellikle iki ülkenin özel sektörleri arasındaki ilişkiye önem veriyoruz” dedi.

Kefalogianni, genç ve dinamik iş adamlarıyla iş ilişkilerini iyileştirmek adına yaptığı görüşmeden memnun olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz dönemde 5 ada için turistlere uygulanan vize kolaylığının turist sayısını önemli oranda arttırdığını belirten Kefalogianni, Türkiye’den gelen turist sayısında da önemli artış olduğunu söyledi.

Bundan sonraki süreçte de iki ülke arasındaki turizm ve ticaret potansiyelinin iyi kullanılması gerektiğini söyleyen Kefalogianni, “Biz Yunanistan olarak Türkiye ile vizeleri kaldırmak istiyoruz ama bu sadece bizim inisiyatifimizde değil. Bu karar Shengen ülkelerinin tümünü ilgilendiriyor” diye konuştu.

Konuk Bakan, Türk özel sektörünün Yunanistan’da sağlıklı yatırım yapabilmesini tesis etmeye çalıştıklarını ve buna devam edeceklerini dile getirdi.

“Yunanistan’daki ihalelerle ilgili bize bilgi vermeye başlayacaklar”

Bu arada, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ise, görüşmenin çok verimli olduğunu belirterek, “Bu görüşme Türk ve Yunan iş adamları arasında önemli bir gelişme, bir milat. Önümüzdeki günlerde iki ülkenin de iş adamlarının çok daha rahat ve bu anlayış çerçevesinde bir araya gelip karşılıklı yardımlaşabileceklerini ve çeşitli fırsatları karşılıklı olarak kullanabileceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yücelen, 3 hafta içerisinde görüşmenin sonuçlarına dair somut gelişmeleri görmeye başlayacaklarını vurgulayan, “Bize 3 hafta gibi bir süre verildi, 3 haftanın sonunda bize oradaki doğacak fırsatlarla ilgili, açılacak olan ihalelerle ilgili bilgi vermeye başlayacaklarını söylediler. 2 veya 3 hafta gibi bir süre sonra bu tür ihalelerin başlayacağı, bu tür fırsatların ortaya çıkacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduk” bilgisini verdi.

Bu arada, bir süredir Türkiye’de bulunan Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, TÜGİAD heyeti öncesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyetini de kabul etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz