Ana Sayfa Video Haber Olamaz! “Koyun Can Derdinde, Kasap Et Derdinde”

Olamaz! “Koyun Can Derdinde, Kasap Et Derdinde”

2
0

Batı Trakya’da herkese sesleniyorum! Lütfen kendinizi koruyun, durum çok vahim! Hastanelerde artık doktorlar Yoğun Bakım Ünitelerinde hastaların yaşlarına göre tercih yapmaya başladı!

BİRLİK Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde Kuzey Yunanistan’da hastanelerin durumunu ele almış ve sağlık sisteminin çöktüğünü okuyuculularımıza duyurmuştuk. Bugün artık bu durumun gerçekliğini Panhellenik Devlet Hastanesi Çalışanları Federasyonu Başkanı Mihalis Giannakos doğruladı.

Söyledikleri çok düşündürücü, ama pandemi ile savaşın yaşandığı bu dönemde, insanların yaşamlarını yitirdikleri bir dönemde Noel ikramiyesi talep etmesi çok şaşırtıcı. Kaldı ki kendisi de hastanelerde cenaze araçlarının birinin geldiğini diğerinin gittiğini söylüyor. Sağlık sisteminin çöktüğünü ve devletin sağlık sistemi dayanıklı demesinin doğru olmadığını dile getiriyor. Buna rağmen yine de para istiyor.

Panhellenik Devlet Hastanesi Çalışanları Federasyonu Başkanı Mihalis Giannakos, Koronavirüs pandemisinden dolayı Selanik hastanelerine yaşanan dramı ve durumu yakından görmek üzere bir ziyaret gerçekleştiriyor.

İlk olarak İppokratio hastanesine giden Giannakos, burada yaptığı açıklamada hastanelerin diz çöktüğünü ve artık hastaların Yoğun Bakım Ünitelerine kabul edilmek üzere seçildiğini belirtti.

Başkan Giannakos şu açıklamaları yaptı:

“Hastalar Yoğun Bakım Ünitelerinde yaşına göre seçilmektedir.”

“Kanallar ne diyor bilmiyorum, ama Merkez Makedonya, Selanik hastaneleri diz çöktü. Hastalar Yoğun Bakım Ünitelerinde yaşına göre seçilmektedir. Yoğun bakım ünitelerinde yaş ortalamasının düştüğünü görmemizin nedeni de budur. Yoğun Bakım Ünitelerinde artık yer yok ve doktorlar kimin girip kimin dışarıda bırakılacağını seçmek zorunda kalıyor. Tüm Yoğun Bakım Üniteleri doldu.

Son doğaçlama siperlerde, yani derme çatma Yoğun Bakım Ünitelerinde savaş veriyoruz.  İppokratio’da 10 Yoğun Bakım Ünitesi yatağıyla başladık ve şimdi her şeyi Yoğun Bakım Ünitesi yaptık: Ameliyathaneler, resüsitasyon, kalp cerrahisi üniteleri, solunum cihazı ile hastanelerde yoğun bakım ve hatta servisler yaptık. Ve yine de her yer dolu.”

Başkan Mihalis Giannakos’ göre Selanik’te 700 hastane çalışanı Koronavirüse yakalandıkları için raporlu izine ayrıldıkları, Orta Makedonya’da bu rakamın toplamda 1.000’e ulaştığını söyledi.

Giannakos, “Hükümetten tüm sağlık çalışanlarının ağır ve sağlıksız işler kategorisine dahil edilmelerini ve herkese bir Noel hediyesi ikramiyesi vermesini talep ediyoruz” sözleriyle noktaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz