Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “OKULDAKİ HAKLAR, KİMLİK VE DİLLER SEMPOZYUMU”NA KATILDILAR

“OKULDAKİ HAKLAR, KİMLİK VE DİLLER SEMPOZYUMU”NA KATILDILAR

29
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mümin Mümin ve Bahri Belço Atina’da sempozyuma katıldılar.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mümin Mümin ve Bahri Belço, Αtina Milli ve Kapodistiriako Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü’nün organize ettiği sempozyuma katıldılar.

İki günlük sempozyumda Toronto Üniversitesi öğretim üyesi Jim Cummins’in “İki Dilli Eğitim Teorileri” tartışıldı. Rodos, Girit ve Atina Üniversiteleri’nden öğretim üyelerinin sunumları ile gerçekleşen sempozyumda, iki dilli eğitimin önemine vurgu yapıldı. Yunanistan’da ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde uygulanan iki dilli eğitim metodlarından örnekler verildi.

Öğretim üyeleri, iki dilli eğitimin son derece önemli bir hak olduğunu ve her Azınlık öğrencisinin bu haktan yararlanması gerektiğini dile getirdiler. Yunanistan’da bulunan göçmenlerin dillerinin öğretilmesine önem veren Üniversite öğretim üyeleri, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık öğrencilerin ana dili olan Türkçe’nin öğretilmesine ise yeterince değinmemeleri ve önem vermemeleri dikkat çekti.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz