Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Oı μικροί Πανθρακικοί του Ζόραν Στόινοβιτς δεν θα «γευτούν» αγωνιστική δράση φέτος

Oı μικροί Πανθρακικοί του Ζόραν Στόινοβιτς δεν θα «γευτούν» αγωνιστική δράση φέτος

28
0

Για λόγους οικονομίας αποφάσισε η διοίκηση να μην αγωνιστούν οι μικροί Πανθρακικοί (Κ15) στο αντίστοιχο πρωτάθλημα υποδομών της Superleague Στο συμβούλιο Superleague της Παρασκευής η προκήρυξη του πρωταθλήματος Κ15 και συνακόλουθα η οριστική απουσία του Πανθρακικού Παρά την επιδότηση που έδωσε η Superleague στα σωματεία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, η ΠΑΕ Πανθρακικός δήλωσε αδυναμία για οικονομικούς λόγους να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Κ15. Συνεπώς, οι μικροί Πανθρακικοί του Ζόραν Στόινοβιτς δεν θα «γευτούν» αγωνιστική δράση φέτος στο ανώτερο επίπεδο που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Αντίθετα Κ20 και Κ17 συμμετέχουν κανονικά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, με την ομάδα Κ20 να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα με την εντός έδρας νίκη της 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Το πρωτάθλημα Κ15 διεξάγεται σε δύο ομίλους, άρα τα έξοδα μετακίνησης είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που επιβαρύνουν την ομάδα Κ20.

Παρόλα αυτά η οικονομική στενότητα ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στη διοίκηση να συμπεριλάβει τα Κ15 στο φετινό πρωτάθλημα.  Το συνακόλουθο ερωτηματικό που ανακύπτει είναι σχετικά με το μέλλον των παιδιών του Πανθρακικού, οι γονείς των οποίων επέλεγαν την ΠΑΕ Πανθρακικός κυρίως διότι παρείχε την ευκαιρία στα παιδιά τους να αγωνιστούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο από μικρότερη ηλικία.  Αυτό είναι το ισχυρότερο πλήγμα που έχουν δεχθεί οι ακαδημίες του Πανθρακικού, ύστερα και από την παραίτηση του κ. Ιωσηφίδη από την ομάδα πριν από δύο χρόνια.

Ο νυν τεχνικός και υπεύθυνος ακαδημιών του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων είχε αποχωρήσει και μάλιστα δυναμικά, δηλαδή δίνοντας στη δημοσιότητα ένα κείμενό του σχετικά με την έλλειψη πλάνου ανάπτυξης και προώθησης νεαρών ταλέντων. Οι επιπτώσεις για την ΠΑΕ Πανθρακικός μπορεί να μην φανούν άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου θα γίνουν σίγουρα αντιληπτές, διότι οι επαρχιακές ομάδες οφείλουν να αξιοποιούν στο έπακρο τα ταλέντα τους. Η αποταμίευση μερικών χιλιάδων ευρώ ίσως στοιχίσει πολλά περισσότερα στο μέλλον στη διοίκηση. Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να αποτελέσει μια παρένθεση και οι υπεύθυνοι να επενδύσουν στο μέλλον των δικών τους παιδιών πριν αυτά τους γυρίσουν την πλάτη. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz