Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Στην υγειά μας ρε παιδιά!” “OH YARASIN!”

“Στην υγειά μας ρε παιδιά!” “OH YARASIN!”

27
0

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Nea Dimokratia Partisi Milletvekili Dora Bakoyanni İskeçe ve Gümülcine’ye geldi. İskeçe’nin dağlık kolunda Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye başkanı Cemil Kabza ve çalışma arkadaşlarıyla Belediye meclis toplantı salonunda bir araya geldi.

Başkan Cemil Kabza böyle deneyimli bir siyasetçiyi hazır bulmuşken dağlık kolunda yaşanan bazı sorunları kendisine aktarma fırsatı buldu. Başkan Kabza Bayan Bakoyanni’ye ayrıca belediye sınırları içerisinde Şahin köyü merkezli bir itfaiye merkezinin kurulması zaruretini dile getirdi. Kendilerine ayrıca yapılan odun yardım miktarının artırılması ve bütün hak sahiplerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Bununla da yetinmeyen Cemil Kabza, Yapılan yakıt mazotu yardımının artırılması gerektiğini, konut vergisi ücretlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Tapu Kadastro uygulaması sırasında vakıf mallarında yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi için girişimlerin yapılması gerektiğini dile getirdi başkan Kabza.

Cemil başkan gerekeni yaptı. Ama Dora hanım geçmişte hükümette görev alan bir Bakandı, bu sorunları bilmiyor muydu? Tabii ki biliyordu. Nedense iktidar olan sorunları görmezlikten geliyor, muhalefet olunca da dile getiriyor.

Dora hanıma sormak istiyoruz, neden çözmediniz sayın Bakan? Bakoyanni, İskeçe ve Rodop ilindeki bozuk düzenin sorumlularının Çipras ve Kammenos olduğunu söyledi. Peki, kendilerinin iktidar olduğu dönemde bu sorunlar yok muydu? Neden çözmemişler?

Bakoyanni İskeçe temaslarının ardından Gümülcine’ye geçti. Gümülcine’de Gümülcine Belediye Başkanı Petridis’i ziyaret etti. Sirkleli köyüne gitti. Gümülcineliler Kulübü’nde partililerle yeni yıl çöreği kesti. Ama öncesinde Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Metios ve Başkan Yardımcısı Çalikidis’i ziyaret etti. Yanında tabii ki eski milletvekili, her seçimde azınlıktan binlerce oy alan ama seçim sonrasında azınlığa sırtını çeviren Stilyanidis de oradaydı. Son seçimlerde milletvekili seçilemeyen Stilyanidis her nedense yeniden ortaya çıktı bu günlerde ve yeniden milletvekili olmak için adeta takla atıyor. Eee, ne de olsa azınlıktan oyları tamam, neden endişelensin ki? 

Dora Bakoyanni, Gümülcine’de kendisine müftü seçimi ile ilgili yöneltilen soruya cevap verdi, dedi ki, “İlhan arkadaşım, ama Müftü seçimi konusunda aynı görüşlere sahip olduğumuz anlamına gelmiyor” dedi ve Nea Dimokratia Partisi’nin Müftü seçimi konusunda geçmişte olduğu gibi günümüzde de benimsediği politikayı açıkça ortaya koydu.

Peki, şu an ana muhalefette olan Nea Dimokratia Partisi, bu partinin de başkanı Dora’nın kardeşi Kiriakos Miçotakis, önümüzdeki seçimlerde birinci parti olarak geleceklerini ve hükümet olacaklarını söylüyorlar. Daha hükümet olmadan müftü konusunda negatif bir bakış açısı sergileyen ve bunu Gümülcine’de gözümüzün içine bakarak söyleyen, yarınlarda bakan olacağına kesin gözüyle bakılan Dora Bakoyanni’nin eski bir Dışişleri Bakanı olarak söylediklerine bakılırsa, iktidar olduklarında ne yapacakları daha şimdiden belli değil mi?       

“Στην υγειά μας ρε παιδιά!” “OH YARASIN!”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz