Ana Sayfa Batı Trakya Haber Öğrencilerin İkinci Testleri De Negatif Çıktı

Öğrencilerin İkinci Testleri De Negatif Çıktı

0
0

Batı Trakya’daki otellerde geçici olarak misafir edilen öğrencilere yapılan ikinci Koronavirüs test sonuçları negatif çıktı.

Türkiye’den Doğu Makedonya-Trakya bölgesine dönen 195 Yunanistan vatandaşı (öğrenci ağırlıklı) daha, 4 Nisan Cumartesi günü Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu( EODY) tarafından Koronavirüs testi yapıldı ve açıklanan sonuçlara göre hiçbir COVID-19 virüsü vakasına rastlanmadığı ifade ediliyor. Bu vatandaşların 14 günlük karantina sürecini evlerinde tamamlamak üzere otellerden ayrıldığı belirtiliyor.

Bu test, EODY tarafından Türkiye’den dönen ve Batı Trakya’daki otellerde geçici olarak misafir edilen vatandaşlara yapılan ikinci test oldu. Bugüne kadar, sadece bir tane COVID-19 tanısı konan 372 kişi test edildi.

27 Mart itibarıyla, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı, tüm ilgili makamlarla işbirliği içinde, Sivil Koruma ve EODY’nin talimatlarına uygun olarak, Türkiye’den dönen vatandaşların kabulünü ve otellerde konaklamalarını koordine etmektedir.

DMT Eyalet Başkanlığı tarafından 9 Nisan Perşembe gününe kadar 375 vatandaş ağırlandı, bunlardan 22’si Rodop ve İskeçe’de bulunan otellerde karantinada kalmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz