Ana Sayfa Yunanistan Haber Öğrencilere ve Öğretmenlere Bedava Covid-19 Teşhis Test Kiti Dağıtımı Başladı

Öğrencilere ve Öğretmenlere Bedava Covid-19 Teşhis Test Kiti Dağıtımı Başladı

1
0

Eczanelerde öğrencilere ve öğretmenlere bedava Covid-19 teşhis test kiti (self test) dağıtımı bugün başladı.

Yunanistan genelinde her seviyedeki okullardaki öğrencilere ve ayrıca aşılı öğretmenlere ücretsiz kendi kendine kişinin evde kendi kendine (self test) uygulayabileceği test kiti dağıtımı başlıyor.

Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın ilgili duyurusuna göre, aşılı ve aşısız her seviyeden öğrenciye ve aşılı öğretmenlere 2 Şubat Çarşamba ile 8 Şubat Salı günleri arasında beş (5) ücretsiz kendi kendine Covid-19 teşhis test kiti, 11 Şubat – 25 Şubat 2022 günlerinin kontrol ihtiyacını karşılamak için eczanelerden bedava sağlanacaktır.

Hatırlanacağı üzere:

– Kendi kendine teşhis testi (self test) yoluyla yeni koronavirüs için tarama testi, aşılı ve aşısız tüm öğrenciler ve aşılı öğretmenler için zorunludur.

– 4-18 yaş arası tüm öğrenciler ve aşılı öğretmenler tarafından kendi kendine yapılan ve negativ olan test sertifikası gösterilmesi zorunludur.

– Devlet okullarına devam eden öğrencilerin velileri ve bu okullarda çalışan aşılı öğretmenler, beyanı ve sonucu Covid-19 için Okul Kartının düzenlendiği edupass.gov.gr platformuna kaydetmeleri gerekmektedir.

– Ücretsiz kendi kendine test, eczanelerden yalnızca mesai günlerinde ve saatlerinde mevcuttur, böylece gündüz ve gece nöbetlerinde acil durumlarda hizmet verebilirler.

Özel okullara devam eden öğrencilerin velileri ve bu okullarda çalışan aşılı öğretmenler, self-testing.gov.gr platformunda kendi kendine testlerin sonucunu bildirmeye ve Covid-19 için Okul Kartı verme uygulaması da devam ediyor.

Bakanlık, 5 yaş ve üzeri öğrenci velilerine, çocuklarına aşı yaptırmaları, bu güçlü bilim silahını Covid-19’a karşı kullanmaları konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz