Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OGA: “12.792 EMEKLİNİN MAAŞI ASKIYA ALINDI”

OGA: “12.792 EMEKLİNİN MAAŞI ASKIYA ALINDI”

12
0

Yunanistan Tarım Sigortası (OGA) ülke genelinde 12.792 kişinin emeklilik maaşını askıya aldığını açıkladı. OGA’dan yapılan açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihine kadar sayımı gerçekleşmeyen 12.792 kişinin emekli maaşında usulsüzlük tespit edildiğini, bu sebepten dolayı gerekli inceleme ve kontrollerin yapılması çalışmalarının en kısa zamanda başlatılacağı ifade ediliyor. Nerede bir usulsüzlük yapıldığı ortaya çıkarılırsa, usulsüzlüğü yapan kişinin OGA Kurumu’ndan o güne kadar haksız yere aldığı kendi banka hesabına veya başka birinin hesabına yatırılan paralar geri istenecek.

Bunun için OGA Kurumu yöneticileri yaptıkları çağrıda, hak etmedikleri emekli maaşlarından aldıkları paraları en kısa zamanda bölgelerindeki OGA Kurumu temsilciliklerinden geçerek geri iade etmeleri istenmektedir.

Yasal sayım işlemini yaptırmayan hak sahiplerinin 15-01-2013 tarihinden itibaren bölge temsilciliklerinden geçerek sayım işlemini neden yaptırmadıklarını ispat etmeleri gerekmektedir.

Her ihtimale karşı, hak sahibi kişinin emekli maaşı yasal sayım yapılıncaya kadar askıya alınacak ve gerekli kontrollerin yapılmasının ardından eğer yasadışı bir durum sözkonusu olmadığı takdirde kişiye emekli maaşının ödeneceği belirtiliyor.

Ayrıca bundan böyle 1.1.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Ν.4093/2012 yasa gereği sigortasız, yaşlı emekliler, yeni ve eski hak sahiplerinin yeni değiştirilmiş emeklilik şartlarına göre gerekli kontrollerin yeniden yapılacağı ifade ediliyor.    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz