Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN YUNANİSTAN’A ÇAĞRI

ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN YUNANİSTAN’A ÇAĞRI

32
0

Özerk Batı Trakya Müzakere Meclisi Başkanı Ferruh Özkan imzasıyla yayınlanan yazılı basın açıklamasında Yunanistan’a çağrıda bulunuyor.

Özerk Batı Trakya Müzakere Meclisi Başkanı Ferruh Özkan imzasıyla yayınlanan yazılı basın açıklamasında Yunanistan’a çağrıda bulunuyor. Açıklamada, “Yunanistan’ın, güven tesis edici adımları atmasını yapıcı bir tavır koymasını, üzerine düşen görev ve sorumluluklarını en iyi bir şekilde yerine getirmesini bekliyoruz.” İfadelerine yer veriliyor.

 

ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Tarih: 22.03.2019

Sayı: OBTMM-005

ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ 22 MART 2019 TARİHİNDE TOPLANMIŞTIR.

Yeni Zelanda’da masum insanların Müslüman olmalarından dolayı hunharca katledildiği terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet ailelerine sabırlar diliyoruz.

Yaşanan hadise tüm yönleriyle istişare edilmiş olup Türk düşmanlığını da ihtiva ettiği anlaşılan ırkçı zihniyeti besleyen, bireysel veya organize unsurların deşifre edilerek ortaya çıkarılması için devletimizin üzerine gitmesinin gerekli olduğu tespitine varılmıştır.

Artarak devam eden Türk düşmanlığına çeşitli gerekçelerle göz yumulması farklı alanlarda farklı stratejilerle zemin hazırlamaktadır.

Söz konusu bireysel veya organize unsurların T.C. sınırları içinde asırlar öncesine dayanan (MEGALO İDEA) projelerinin savunucuları maalesef bugün yine aynı pencereden açıklamalarını sürdürmektedirler.

Türk düşmanı bir kuşak, İslam karşıtı nefret söylemleri devam etmektedir. Ne yazık ki, bu söylemlere okyanus ötesi ve batı bölgesi müttefiklerimiz de destek vermektedir.

Özetle üzerinde durduğumuz konuları paylaşmak istiyoruz.

1-İstanbul Fener kilisesi Başpiskoposluğunun 15 Mart 2019 tarihli Yeni Zelanda terör saldırısı ile ilgili duyurusundaki yazı metni irdelendiğinde (MEGALO İDEA) projelerini sürdürmekte olduklarını görmekteyiz.

2- İstanbul Fener kilisesi Başpiskoposluğu binasında 200 senedir kapalı olan (KİN) kapısı nefret ve Türk düşmanlığını sürdürmektedir.

3-Yunanistan’ın, Özerk Batı Trakya’da ki HUKUKİ ÖZERKLİK haklarının nasıl gasp edildiği herkesçe malumdur.

4-Yunanistan Parlamentosunda alınmış olduğu üç defa SÖZDE “SOYKIRIM” kararları ve yine dördüncü kararı da 09 Eylül 2014 tarihli bu kararları inkar edene para ve hapislik cezası.

Belirttiğimiz konular doğrudan Türk düşmanlığını körükleyen, her türlü dostluğa dinamit koyan yüzlerce sorundan sadece dört tanesidir.

Yunanistan’ın güven tesis edici adımlar atmaması, Yunanistan Türklerinin yıllardır eşit adalet anlayışından mahrum bırakılması, oyalama/zamana yayma gibi davranışlarını sürdürmesi, (MEGALO İDEA) hayallerini gerçekleştirmesi düşüncelerine son vermesi gerekmektedir.

Barış ve huzurun bir an evvel tesis edilmesi, Avrupa üyesi bir ülkenin yıllarca taahhüt ettiği antlaşmalardan doğan hukuki haklarını vermediği gibi tam tersi gasp etmeye devam etmektedir.

SONUÇ OLARAK

Yunanistan’ın, güven tesis edici adımları atmasını yapıcı bir tavır koymasını, üzerine düşen görev ve sorumluluklarını en iyi bir şekilde yerine getirmesini bekliyoruz.

Ferruh Özkan

Özerk Batı Trakya Müzakere Meclisi Kurucu Başkanı

İletişim: obtmm-basin@gmail.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz