Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÖĞRETMENİN SESİ DERGİSİ’NDEN ANLAMLI VE GEREKLİ BİR ETKİNLİK

ÖĞRETMENİN SESİ DERGİSİ’NDEN ANLAMLI VE GEREKLİ BİR ETKİNLİK

26
0

Gümülcine’de Öğretmenin Sesi Dergisi’nden anlamlı ve gerekli bir etkinlik.

Gümülcine’de Öğretmenin Sesi Dergisi’nin düzenlediği “Engelsiz Hayatlar” konulu resim yarışması ve İlkokullar arasında “Çocuk Hakları” konulu şiir yarışmasının ödül töreni Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde düzenlenen “Çocuk Kültür Şenliği”nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen törene yüzün üzerinde çocuk katıldı. Çocukların sevinci görülmeye değerdi.

Etkinliğin en ilgi çekici yanı ise titizlikle ve özveriyle hazırlanan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dünü ve bugününü yansıtan giysilerle çocukların sergilemiş olduğu defile. Giysilerle podyumda yürüyen çocukların hepsi birer profesyonel manken gibi duruş ve yürüyüş sergileyerek büyük beğeni topladılar.

Tabii ki bu defilenin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan ve fikir annesi bayan Hülya Akıncı hanımefendi katılımcılar tarafından alkışlandı. Öğretmenin Sesi dergisi sahibi İlknur Halil yaptığı selamlama konuşmasında kendilerine ve tüm katkısı olan herkese ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte selamlama konuşması yapan GTGB Başkanı Necat Ahmet emeği geçen herkesi ve anne babaları katılımlarından dolayı tebrik etti.

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, “çocuklarımız için yapılan her türlü fedakarlık, yapılan her türlü faaliyete değer. Onları geleceğe hazırlamak kendimizi geleceğe hazırlamak demektir” dedi.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, değerli eşleri Hülya Akıncı hanımefendi ve çocukları, Muavin Konsolos Canay Kavuncu ve eşi Bahar Kavuncu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Ahmet Hral, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet’in yanı sıra yüzlerce Batı Trakya Türkü katıldı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5lbs0m_ogretmenin-sesi-dergisi-cocuk-kultur-senligi-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5lbvaa_ogretmenin-sesi-dergisi-cocuk-kultur-senligi-2_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5lbwsj_ogretmenin-sesi-dergisi-cocuk-kultur-senligi-3_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz