Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÖĞRETMEN NURİ AĞABEYİMİZ ‘YAŞIYOR’

ÖĞRETMEN NURİ AĞABEYİMİZ ‘YAŞIYOR’

9
0

Uzun yıllar Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) Kütüphane görevlisi olarak görev yapan öğretmen Nuri Nuri aramızdan ayrılalı tam 6 yıl oldu. BİRLİK gazetesi olarak Nuri ağabeyimizi unutmayarak, O’nu tekrar ölüm yıl dönümünde anmak istedik.

Öğretmen Nuri Nuri 16 Nisan 2007 tarihinde Pazartesi günü öğle saatlerinde göğsünde sancılar hissetmesi üzerine, gece geç saatte rahatsızlığı artınca ambülansla Gümülcine Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Nuri Nuri kurtarılamayarak hayata veda etmişti. O yıllarda Nuri Nuri’nin ölüm haberi, başta Gümülcine Türk Gençler Birliği camiasında olmak üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı ve kendisini seven dostları arasında büyük üzüntü yaratmıştı.

Bizler de BİRLİK gazetesi camiası olarak, Nuri ağabeyimizi tekrar anıyor ve mekanı cennet olmasını temenni ediyoruz. Nuri ağabeyimiz, her zaman kalbimizde ve gönlümüzde yaşamaya devam edecek.

Nuri Nuri’ni kısa özgeçmişi:

1946’da Gümülcine’de dünyaya gelen Nuri Nuri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra öğretmenlik yapmak için Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’yle, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ne defalarca başvuruda bulunmuş, ancak bu başvurusu kabul edilmemişti. Nuri Nuri, 1991 yılından bu yana Gümülcine Türk Gençler Birliği kütüphanesinde görevliydi. Türk dili ve Türk tarihine merakıyla bilinen Nuri Nuri, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne gelen gençlere gösterdiği yakınlık nedeniyle de çok seviliyordu. Nuri Nuri evli ve Özlem ile Özdemir adında iki çocuk babasıydı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz