Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ

12
0

Öğretim görevlileri Selanik’te öğrencilerle birlikte yürüdüler. Selanik Aristotelio Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri bugün Selanik yollarında birlikte yürüdüler. Öğretim görevlileri emeklilik yaşının arttırılmasını protesto etmek amacıyla yürürken öğrencilerden de kendilerine destek geldi. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Nea Dimokratia-PASOK ve DİMAR bir öncekilerinin izinden gidiyor. Uyguladıkları sert ekonomik politikalarıyla zaten ailelerimizi diz çökerttiler. Yeni alınan kararlarla maaşlarımızı azaltıyorlar, ememkilik yaşını yükseltiyorlar ve işten çıkartılma tazminatını kaldırıyorlar. Bizlerin günde 13 saat ve 70 yaşına kadar çalışmamızı istiyorlar. Yeter artık bu masallar, alınan önlemlerin ülkenin batmasını engellemek olduğunu söylüyorlar ve bizi AB’nin kolladığını iddia ediyorlar. Ödenmeyen uygulamalar pratik oldu ve giderek genel bir durum alıyor. Öğrenciler eğitimin ilk 6 ayını kaybetmekle karşı karşıya kalıyorlar.

Mutabakat yürürlükten kaldırılsın! Borç silinsin! AB’den serbest kalarak halk ürettiği servete kendisi kumanda yapsın! Krizden çıkmak için gerçek dost halkçı yolu budur. İhtiyaçlarımızdan bir adım dahi geri gitmiyoruz. Bugün ihtiyacımız olan herkesin bedava eğitim almasıdır. Eğitim alan herkesin aldığı eğitim değerine göre iş bulmasıdır. Bilim, araştırma ve teknoloji halkın ihtiyacına verilsin monopollerin değil.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz