Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İOANNİS PATSİAVOS: “TÜRK İŞ DÜNYASININ DA YARARLANMASINI İSTİYORUZ”

İOANNİS PATSİAVOS: “TÜRK İŞ DÜNYASININ DA YARARLANMASINI İSTİYORUZ”

21
0

Türkiye’den Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı ile Yönetim Kurulu üyeleri, iş fırsatlarını yerinde görmek amacıyla geldikleri Atina ve Selanik’te Yunan ekonomisinin tepe yöneticileri ile bir araya geldi.

Akdarı ve GYİAD heyetinin Atina’da ziyaret ettiği SEV’in Koordinatörü Ioannis Patsiavos, hükümetin aldığı karar çerçevesinde kamuya ait pek çok varlığın kriz nedeniyle değerlerinin altında rakamlarla özelleştirileceğine dikkati çekerek, 2015’e kadar toplam 50 milyar euroluk özelleştirme yapılacağını, bunun, Türk iş dünyası için de önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

 

Yunan İş Federasyonu Koordinatörü Ioannis Patsiavos, hükümetin aldığı karar çerçevesinde kamuya ait pek çok varlığın değerlerinin altında özelleştirileceğini vurguladı. Patsiavos, “bu fırsattan Türk iş dünyasının da yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Yapılacak özelleştirmede 3 bin 500 adanın gündemde olması dikkat çekti.

29 havaalanının da bulunduğu 50 milyar Avro’luk özelleştirme için Yunan İş Federasyonu (SEV) “Çin’le bile görüşüyoruz. Ama bizim için Türkiye önemli. Artık mevzuat da kolaylaştı.” dedi.

 

Patsiavos, 2015 yılına kadar toplam 50 milyar Avro’luk, özelleştirme gerçekleştirileceğini ifade ederek “Almanya, İsveç ve Çin’de özelleştirmeyle ilgili görüşmeler yaptık. Oysa bizim için çok önemli olan komşumuz Türkiye var. Atina Havaalanı başta olmak üzere 29 havaalanı, bankalar, 3 bin 500 adanın bir kısmı, limanlar, enerji tesisleri, rafineriler, oteller ile gayrimenkuller özelleştirilecek. Bu fırsattan Türk iş dünyasının da yararlanmasını istiyoruz. Bu arada mevzuat engelleri ortadan kalktı” dedi.

 

ORTAK ZİRVE ÖNERİSİ

Yunan-Türk İş Konseyi Başkanı Dimitris Papanicolaou da özelleştirme sürecinde Türk iş dünyasını bilgilendirmek ve bu süreçte daha aktif olmalarını sağlamak için GYİAD ile Mayıs 2012’de Yunan adalarında ortak zirve gerçekleştirme önerisinde bulundu. Burcu Akdarı ise 2 ülke arasında toplam 3 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu, bunun özellikle Türkiye lehine daha da geliştirilmesi için Yunanistan’daki kriz ortamının önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

 

SATIŞ LİSTESİ
Atina Havaalanı başta olmak üzere 29 havaalanı
Kamu bankaları
3 bin 500 adanın bir kısmı
Limanlar
Marinalar
Otobanlar
Demiryolları
Enerji tesisleri
Telekomünikasyon şirketleri
Su arıtma tesisleri
Doğalgaz
Piyango ve posta idareleri
Madenler
Rafineriler
Yenilenebilir enerji üretim merkezleri
Golf alanları
Oteller
100 milyon metrekare gayrimenkul.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz